Οι ΗΠΑ καλούν την Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ καλούν την Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία

Κιέβο, ΟυκρανίαΟύασιγκτον

Οι ΗΠΑ δήλωσαν οτι βρίσκουν τις αναφορές για ρωσικές κινήσεις στα σύνορα της Ουκρανίας “αξιόπιστες” & ζητούν από τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για οποιαδήποτε προσπάθεια της Μόσχας να εκφοβίσει την Ουκρανία είτε απο Ρωσικό έδαφος είτε με κινήσεις εντός της Ουκρανίας.

Αρνήθηκε όμως να απαντήσει στο αν οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

“Καλούμε τη Ρωσία να αποφύγει τις κλιμακούμενες ενέργειες”

ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Τα σχόλια πραγματοποιήθηκαν μετά από τηλεφωνική κλήση την Παρασκευή, στην οποία ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για “αμετάκλητη στήριξη” στην αντιπαράθεση της Ουκρανίας με αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και κατέχουν τμήματα της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Η Ρωσία αρνήθηκε τη Δευτέρα ότι τα ρωσικά στρατιωτικά τμήματα στα σύνορα αποτελούν απειλή για την Ουκρανία και απέρριψε τους φόβους για μαζική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι “οι πρόσφατες κλιμακώσεις της ρωσικής επιθετικότητας και η κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά”.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »