Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαντήσουν ένοπλα στις Ιρανικές ομάδες μετά την επίθεση στην Ιορδανία – Αντίδραση Ιράν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Σε μια κρίσιμη εξέλιξη που αναδεικνύει ξανά την επικίνδυνη φύση των συγκρούσεων της Μέσης Ανατολής, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν (Lloyd Austin) έχει δεσμευτεί να ξεκινήσει “όλες τις απαραίτητες ενέργειες” για την υπεράσπιση των αμερικανικών στρατευμάτων. Αυτή η δήλωση ακολουθεί μια επίθεση με drone από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Ιορδανία, η οποία σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες όπως σας ενημερώσαμε στο NEMESIS HD.

Η στάση του Πενταγώνου των ΗΠΑ για την επίθεση

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΗΠΑ ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαντήσουν ένοπλα στις Ιρανικές ομάδες μετά την επίθεση στην Ιορδανία - Αντίδραση Ιράν
ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΗΠΑ | PENTAGON USA | PHOTO: US DOD

Μιλώντας από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, ο Όστιν εξέφρασε τη βαθιά «αγανάκτηση και τη λύπη» του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν τέτοιες επιθέσεις. Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια κομβική στιγμή, αντανακλώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν να προστατεύσει το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στο εξωτερικό και ουσιαστικά ανακοινώνουν ότι έρχεται η εκδίκηση των ΗΠΑ για την επίθεση.

Αντίδραση του Μπάιντεν και υπόσχεση για απάντηση

Προσθέτοντας στη στάση του Πενταγώνου των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «θα απαντήσουν».

Η επίθεση, που αποδίδεται σε πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση στη σειρά των πολλαπλών εχθροπραξιών που στοχεύουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται έντονα από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αντιμετωπίζουν τώρα την πρόκληση του οριστικού προσδιορισμού του Ιράν ως ηθικό αυτουργό των επιθέσεων.

Εντολή ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαντήσουν ένοπλα στις Ιρανικές ομάδες μετά την επίθεση στην Ιορδανία - Αντίδραση Ιράν
By Julia Casper, identified by DVIDS, “The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement.”

Η άρνηση του Ιράν και ο «άξονας αντίστασης»

Εν μέσω αυτών των αυξανόμενων εντάσεων, το Ιράν έχει αποστασιοποιηθεί από την επίθεση με το drone, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες των ΗΠΑ «αβάσιμες». Η άρνηση του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Naser Kanani και οι ισχυρισμοί για τις θεωρίες συνωμοσίας των ΗΠΑ προσθέτουν πολυπλοκότητα σε μια ήδη ασταθή κατάσταση. Αυτή η εξέλιξη θέτει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη φύση των πολέμων που διεξάγονται πλέον με αντιπροσώπους και το πως θα μπορούσε τελικά να εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές στην Συρία, οι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν αρκετές βάσεις τους εν μέσω φόβων για αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ ως εκδίκηση. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να απειλούν το Ιράν ότι παρά τις διαψεύσεις του, γνωρίζουν ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις ομάδες και τις συντονίζει.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα