Έρσιν Τατάρ: Δηλώσεις προς τον Αναστασιάδη για τον διάλογο

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου, Ersin Tatar, προέτρεψε το Σάββατο τον Νίκο Αναστασιάδη να μην «επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα» και «να ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις για διάλογο», απαντώντας σε δηλώσεις του Κύπριου προέδρου σχετικά με τη λύση των δύο κρατών στο νησί.

Ο Τατάρ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αλλάζει την πολιτική του ανάλογα με τις πιέσεις που δέχεται από την Εκκλησία, ότι διαβάλλει την Τουρκία λέγοντας ψευδώς στον ΟΗΕ ότι έχει επιχειρήσει να προσαρτήσει την Κύπρο και ότι αποκρύπτει συνεχώς τα πραγματικά γεγονότα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε και στους Ελληνοκυπρίους, αλλά και στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είχε ανέκαθεν στόχο την προσάρτηση του νησιού και ότι θα το είχε πετύχει εξαϋλώνοντας τους Τουρκοκυπρίους.

«Εάν η Τουρκία δεν είχε πραγματοποιήσει την ειρηνευτική επιχείρηση της 20ής Ιουλίου, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε υποστεί γενοκτονία. Εν τω μεταξύ, πρέπει να υπενθυμίσουμε τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, μετά την μονόπλευρη και άδικη ένταξη της Νότιας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σημίτης είπε: “Η Ένωσις έλαβε χώρα με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ”», δήλωσε ο Τατάρ.

- Advertisement -
Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR