Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Ο Πούτιν τον έχει για πρωινό» – Ουκρανός πολιτικός για Ζελένσκι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα φάει τον Ουκρανό ομόλογό του για πρωινό δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ.

«Θα συμβούλευα τον Ζελένσκι να μην έχει χωριστές συνομιλίες με τον Πούτιν. Μπορεί να μιλήσει με τον Πούτιν μόνο μαζί με τους δυτικούς συμμάχους μας – τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Εάν ο Ζελένσκι ξεκινήσει ξεχωριστές συνομιλίες με τον Πούτιν, ο Πούτιν «θα τον φάει για πρωινό», δήλωσε ο Γιατσενιούκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Αυτό είναι απόλυτη ανοησία. Η Ρωσία υπέγραψε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης και το παραβίασε. Παραβίασε τη στρατηγική συμφωνία φιλίας και συνεργασίας με την Ουκρανία. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσάρτησαν τα περισσότερα εδάφη – την Κριμαία, κατέλαβαν ορισμένες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Και λένε ότι κάποιος τους απειλεί», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρά αμυντικά όπλα για να σταματήσει τη Ρωσία.

«Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης για την Ουκρανία. Αν θα υπάρχουμε ή θα εξαφανιστούμε», είπε ο Γιατσενιούκ.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα