Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: NAVAL GROUP

Ο ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

«Δεν γυρίσαμε την πλάτη στη Γαλλία. Το ζήτημα είναι ανοικτό και το πολεμικό μας ναυτικό ψάχνει τη βέλτιστη λύση και προσφορά για μια ικανοποιητική ενδιάμεση λύση, ώστε να έχουμε καλύτερα πλοία, έτοιμα αποτρεπτικά.

Αυτή είναι η βάση και είμαστε ανοιχτοί και για τους Γάλλους και για  άλλους. Επομένως αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα, η πρόσθεση των 4 φρεγατών πολλαπλών ρόλων στο πολεμικό μας ναυτικό», ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Όσον αναφορά τις τοποθετήσεις site που λενε οτι η Γαλλία γυρισε την πλάτη στην Ελλάδα λογο δήθεν αρνησης προμήθειας φρεγατών Belharra απάντησε:

 «Δεν μας γύρισε την πλάτη η Γαλλία. Σε λίγες μέρες θα φέρουμε στη Βουλή προς ψήφιση την αμυντική συμφωνία για τα Rafale. Μέσα σε 4 μήνες υλοποιήσαμε χάρη στα επιτελεία μας μια τόσο μεγάλη συμφωνία για τα εξοπλιστικά.

Αν δεν είχαμε καλή διάθεση και πρόθεση, και δεν είχαμε τη στήριξη των Γάλλων δεν θα φτάναμε σε αποτέλεσμα μέσα σε 3 μήνες, και όχι σε τρία χρόνια όπως στο παρελθόν».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα