Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Ο Ερντογάν θέλει να βλάψει εμάς και τους Έλληνες” – ΚΟΥΡΔΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ PKK ΣΤΗ JP

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Μουράτ Καραϊγιλάν, 56 ετών, είναι ένας από τους ανώτερους ηγέτες του ΡΚΚ. Είναι βετεράνος μαχητής του μακροχρόνιου αγώνα της οργάνωσης κατά της Τουρκίας.

 Όταν ξεκινήσαμε την ένοπλη αντίσταση το 1984, ήταν κάτι που αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Δεν το διαλέξαμε εμείς. Η Τουρκία ήταν στρατιωτική δικτατορία και καταπίεζε τον λαό μας. Δεν μας επιτρεπόταν να εισέλθουμε στην πολιτική αρένα, ο λαός μας δεν επιτρεπόταν να μιλάει κουρδικά ακόμη και στα σπίτια του. Υπό αυτές τις συνθήκες, είχαμε μόνο μία επιλογή – αυτοάμυνα.” εξηγεί σε συνέντευξή του στη Jerusalem Post.

“Η Τουρκία εφαρμόζει μια πολιτική άρνησης όσον αφορά τους Κούρδους. Εργάζεται για την εξάλειψη των Κούρδων σωματικά ή μέσω της πολιτιστικής αφομοίωσης. Η Αμερική δεν αρνείται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων, αλλά επίσης δεν έχει μια σαφή πολιτική που αναγνωρίζει τους Κούρδους ως έθνος.

Το ΡΚΚ εμφανίστηκε στο Κουρδιστάν ως ένα πνευματικό κίνημα όπου φοιτητές και νέοι αντιστάθηκαν στην εξουσία των αρχηγών των φυλών, καθώς υποστηρίζαμε τις δημοκρατικές αξίες αντί για τις φυλετικές ιεραρχίες.

Γι’ αυτό οι αρχηγοί δουλεύουν εναντίον μας και ενθαρρύνουν τον δυτικό κόσμο να μας συγκαταλέγει ως τρομοκράτες. Μέχρι τώρα, η Αμερική δεν έχει ασχοληθεί μαζί μας.

Οι ΗΠΑ μαθαίνουν για εμάς από τρίτους που είναι εναντίον μας – όπως το τουρκικό κράτος. Νομίζω ότι η Αμερική δέχεται παραπλανητικές και δόλιες πληροφορίες για εμάς. Μόνη λύση είναι η Αμερική να συνεργαστεί μαζί μας, να καθορίσει μια σαφή πολιτική έναντι των Κούρδων και να συμβάλει στην επίλυση του κουρδικού ζητήματος” αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη.

“Ο Ερντογάν βρίσκεται τώρα σε συνασπισμό με το υπερεθνικιστικό κόμμα MHP που είναι αντιαμερικανικό και αντιδυτικό. Και οι δύο εργάζονται προς την κατεύθυνση του εξισλαμισμού της Τουρκίας υιοθετώντας μια νεοοθωμανική προσέγγιση, η οποία αποτελεί πραγματική απειλή κατά των κουρδικών, ελληνικών, συριακών και ασσυρίων λαών.

Δείτε πώς επενέβησαν στον Λίβανο, τη Συρία, την Ελλάδα, την Αρμενία και στο νότιο Κουρδιστάν. Κοιτάξτε πώς βασίζονται σε στοιχεία από την Αλ Κάιντα και άλλες ριζοσπαστικές ισλαμικές οργανώσεις. Κοιτάξτε πώς αντέδρασε ο Ερντογάν επειδή υπερασπιστήκαμε τους Γιαζίντι στο Σιντζάρ και ενθαρρύναμε τον πόλεμο κατά του ISIS σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν” προσθέτει ο Καραϊγιλάν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα