Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από την ΟΗΕ στην Τρίπολη, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κίνηση αυτή έρχεται πριν τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου για την κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα.

Η Άγκυρα έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις για να εκπαιδεύσει στρατεύματα πιστά στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA), στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών.

Ανέφερε επίσης ότι, στο πλαίσιο συμφωνίας για τη ναυτιλία, δεν θα είναι πλέον δυνατό για άλλες χώρες να διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο και γεωτρήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, χωρίς την έγκριση της Άγκυρας και της Τρίπολης.

Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τον GNA στον πολύμηνο αγώνα του εναντίον του ηγέτη της λιβυκής εθνοφυλακής, Χαλίφα Χάφταρ. Ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί να δώσει τον “σωφρονιστή” Χάφταρ ένα “μάθημα” αν δεν σταματήσει τη στρατιωτική του εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από το ΟΗΕ. Ο διοικητής άφησε τη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα με στόχο τη διεξαγωγή κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, καταστέλλοντας την πρόοδο που είχε σημειωθεί για να τερματιστεί η σύγκρουση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα