Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από την ΟΗΕ στην Τρίπολη, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κίνηση αυτή έρχεται πριν τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου για την κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα.

Η Άγκυρα έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις για να εκπαιδεύσει στρατεύματα πιστά στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA), στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών.

Ανέφερε επίσης ότι, στο πλαίσιο συμφωνίας για τη ναυτιλία, δεν θα είναι πλέον δυνατό για άλλες χώρες να διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο και γεωτρήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, χωρίς την έγκριση της Άγκυρας και της Τρίπολης.

Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τον GNA στον πολύμηνο αγώνα του εναντίον του ηγέτη της λιβυκής εθνοφυλακής, Χαλίφα Χάφταρ. Ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί να δώσει τον “σωφρονιστή” Χάφταρ ένα “μάθημα” αν δεν σταματήσει τη στρατιωτική του εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από το ΟΗΕ. Ο διοικητής άφησε τη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα με στόχο τη διεξαγωγή κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, καταστέλλοντας την πρόοδο που είχε σημειωθεί για να τερματιστεί η σύγκρουση.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ναυτική κρούση με επιθετικά ελικόπτερα: Sea Cobra και “Sea Apache”

Εισαγωγή των επιθετικών ελικοπτέρωνΟ αμερικανικός στρατός με βάση τα...

C-130 “Hercules”: Το θρυλικό μεταγωγικό αεροσκάφος

Το C-130 είναι μάλλον το πιο εμβληματικό μεταγωγικό αεροσκάφος...