Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Ely Ratner για το κόστος μιας Κινεζικής εισβολής και τις κινήσεις των ΗΠΑ στην Ταϊβάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ μίλησε για την πιθανότητα εισβολής της Κίνας στην ΤαΪβάν κατά την διάρκεια της δεκαετίας αυτής σε εκδήλωση του Hudson Institute.

Συγκεκριμένα, ο Ely Ratner απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε τα εξης:

«Με ρώτησαν στην ακρόαση της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων που έγινε την ημέρα που είχαμε προγραμματίσει προηγουμένως αυτή την εκδήλωση. Στο τέλος της ερώτησης του ο γερουσιαστής Rubio, είπε: «Έχω μόνο μια ερώτηση και απαντήστε με ένα ναι ή όχι. Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να φτάσουμε στο τέλος της δεκαετίας χωρίς, ουσιαστικά, εισβολή της Λάικης Δημοκρατίας της Κίνας στην Ταϊβάν, χωρίς κατάρρευση της αποτροπής για την οποία μιλάτε; ;” Και η απάντησή μου ήταν, «Ναι, νομίζω ότι γίνεται».

Δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Η πρόκληση είναι τεράστια. Οι δυνατότητες αυξάνονται. η φιλοδοξία από τους Κινέζους υπάρχει. Το ξέρουμε. Αλλά αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύουμε την αποτροπή, διασφαλίζοντας ότι το κόστος της επιθετικότητας της Κίνας θα παραμένει απαράδεκτα υψηλό για το Πεκίνο» δήλωσε ο Ely Ratner.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα