Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ – “ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΜΕ”

Ο ΧΑΦΤΑΡ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ – “ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΜΕ”

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) απέρριψε την πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, να αναπτύξει διεθνείς δυνάμεις παρακολούθησης για να υποστηρίξει τη συμφωνία της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής για μόνιμη εκεχειρία στη χώρα.

Aξιωματούχος του LNA δήλωσε στην εφημερίδα Asharq Al-Awsat την Παρασκευή, ότι η πρόταση αυτή είναι απαράδεκτη παρέμβαση στη χώρα, τονίζοντας ότι ο λιβυκός εθνικός στρατός είναι σε θέση να αποκαταστήσει τη σταθερότητα.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ενεργοποιήσει τις αποφάσεις της επί τόπου, για να εξασφαλίσει μια μόνιμη παύση των μαχών.

Ο Γκουτέρες είπε σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη ότι οι αντίπαλες πλευρές στη Λιβύη ζήτησαν βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη για την εφαρμογή του μηχανισμού παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός μετά την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός τον περασμένο Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Έθνη στοχεύουν να εχουν μια σημαντικη παρουσία στην Λιβυη μόλις το επιτρέψει η κατάσταση. Η ομάδα παρατηρητών θελει ο ΟΗΕ αρχικά θα αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από την παράκτια πόλη της Συρτης και μπορεί να επεκταθεί.

Exit mobile version