Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Ινδία – Υπογραφή συμφωνίας και συναντήσεις με αξιωματούχους

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Ινδία – Υπογραφή συμφωνίας και συναντήσεις με αξιωματούχους

Photo by geetha.mil.gr

Νέο Δελχί, Ινδία – Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποίησε από το Σάββατο 6 μέχρι την Πέμπτη 11 Απριλίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Στρατηγού Anil Chauhan. Ο Στρατηγός Χούπης κατά την επίσκεψή του είχε συναντήσεις με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους τις Ινδίας, επισκέφθηκε βάσεις των ινδικών ενόπλων δυνάμεων και υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.

Κατά την παραμονή του στην Ινδία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την προεδρική φρουρά και κατέθεσε στεφάνι στο Εθνικό Μνημείο Πολέμου της Ινδίας στο Νέο Δελχί. Συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας, Στρατηγό Anil Chauhan, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Vivek Ram Chaudhari, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχο Hari Kumar, καθώς και με τον Υπαρχηγό του Στρατού Ξηράς Αντιστράτηγο Upendra Dwivedi, με τους οποίους συζήτησαν επιχειρησιακά θέματα, τονίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη αξία της στρατιωτικής συνεργασίας των 2 χωρών, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Ινδία - Υπογραφή συμφωνίας και συναντήσεις με αξιωματούχους
Photo by geetha.mil.gr

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας, στο οποίο περιλαμβάνεται αριθμός δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και στις 2 χώρες, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τη στρατιωτική συνεργασία και τις σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας.

Επιπλέον, ο Στρατηγός Χούπης πραγματοποίησε επίσκεψη στην 50η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών «Shatrujeet», όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και την εκπαίδευση της ταξιαρχίας, καθώς και σε αεροπορική βάση, όπου συναντήθηκε και μίλησε με το προσωπικό της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και παρακολούθησε επίδειξη ακροβατικών από αεροσκάφος Su-30MKI.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Exit mobile version