Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του Ιερόνημου, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: Έβγαλε δήλωση μεχρι και το Τουρκικό ΥΠΕΞ!, NEMESIS HD

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: Έβγαλε δήλωση μεχρι και το Τουρκικό ΥΠΕΞ!

Ο Αρχιεπίσκοπος τρέλανε απο οτι φαίνεται τους Τούρκους καθώς μετα τον θρησκευτικό ηγέτη της Τουρκίας, απάντηση εβγαλε και το ίδιο το Τουρκικό ΥΠΕΞ:

“Καταδικάζουμε έντονα τις αλαζονικές δηλώσεις του Ιερόνημου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κατά του Ισλάμ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης” αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

“Η ιερή μας θρησκεία το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης βασισμένη στην κατανόηση της ανεκτικότητας και της ευσπλαχνίας που διασφαλίζει τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Υπό τις συνθήκες της πανδημίας που έχει κατακλείσει ολόκληρο τον κόσμο, ενώ όλοι πρέπει να αγωνιστούν για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος αμοιβαίου σεβασμού και ανεκτικότητας, η δυσφήμιση της ιερής θρησκείας μας είναι λυπηρή.

Είναι ανησυχητικό για τους θρησκευτικούς ηγέτες, που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, να δηλητηριάζουν τις κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις.

Αυτές οι προκλητικές εκφράσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερόνημου, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο που έχει φτάσει η Ισλαμοφοβία.

Τέτοιες κακοήθεις ιδέες ευθύνονται επίσης για την αύξηση του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι μια τέτοια δήλωση έγινε σε μια στιγμή που γίνονται προκαταρκτικές προετοιμασίες για διερευνητικές συνομιλίες έχει επίσης νόημα και είναι ένα ατυχές βήμα προς την υπονόμευση της διαδικασίας.

 Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από την πλευρά του ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Με όλα όσα είπε για το Ισλάμ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξής του για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821, δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη.

Σε αυτά ακριβώς τα πρόσωπα αναφερόταν ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσωπα που εργαλειοποιούν το Ισλάμ και το μετατρέπουν σε φονικό όπλο κατά όλων όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, «απίστων», αλλά ακόμη και πιστών. 

Τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όσο και όλοι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες και αντιμετωπίζουν όλους τους πιστούς τους με την χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη, που δεν γνωρίζει διακρίσεις, μέσα από όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα. 

Περαιτέρω, το παράδειγμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη μας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο του λόγου το αληθές».

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21