Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο αμερικανικός στρατός τριπλασιάζει την ισχύ σε ένα πυροβόλο λέιζερ για να καταρρίπτει πυραύλους & drones

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο αμερικανικός στρατός τριπλασιάζει την ισχύ σε ένα πυροβόλο λέιζερ για να καταρρίπτει πυραύλους & drones

  • Ο αμερικανικός στρατός τριπλασιάζει την ισχύ σε ένα όπλο λέιζερ που έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει όχι μόνο τους πυραύλους και τα drones αλλά και τις “πιο απειλητικές απειλές”, ανέφερε πρόσφατα η υπηρεσία.
  • Ο στρατός δουλεύει σε ενα λέιζερ των 50 κιλοβάτ που θα τοποθετηθεί στα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Stryker μέσα στα επόμενα χρόνια. Το επόμενο βήμα θα  ηταν ένα λέιζερ των 100 κιλοβάτ σε ένα βαρύ φορτηγό, αλλά ο Στρατός θα το παρατησει αυτό για να αναπτύξει κάτι πολύ πιο ισχυρό.
  • Η υπηρεσία σχεδιάζει να αναπτύξει  ένα λέιζερ 250-300 κιλοβάτ, το οποίο οι ειδικοί του Breaking Defense υποστηρίξουν οτι θα εχει ικανότητα προστασίας και αντιμετώπιση των πυραύλων cruise του εχθρού.
  • Ένα τέτοιο όπλο θα προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική λύση σε μια αυξανόμενη απειλή για τις ΗΠΑ

“Το πλεονέκτημα του λέιζερ είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα απεριόριστα πυρομαχικά όταν πρόκειται για την αναχαίτηση μικρων μη επανδρωμένων συστήματων, καθώς και για πυραύλους & πυροβόλα”, δήλωσε ο κ. Paul Ostrowski, ο κύριος στρατιωτικός αναπληρωτής του βοηθού γραμματέα του Αμερικανικού Στρατού.

 

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα