Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2025
5.3 C
Athens

«Ντροπή σου Τουρκική κυβέρνηση» Ο Ναφτάλι Μπένετ καταδικάζει τη σύλληψη Ισραηλινού ποδοσφαιριστή στην Τουρκία

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ – Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ (Naftali Bennett) εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για τις ενέργειες της Τουρκίας ως απάντηση σε ένα περιστατικό που αφορούσε έναν Ισραηλινό ποδοσφαιριστή, τον Sagiv Yehezkel, ο οποίος παίζει στην Antalyaspor (Αντάλιασπορ), μια τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα. Οι πρόσφατες ενέργειες του Γεχάζκελ έχουν πυροδοτήσει διαμάχες, οδηγώντας στην αδικαιολόγητη σύλληψή του από τις τουρκικές αρχές.

Σε δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένετ είπε: «Αυτό είναι απίστευτο. Ένας Ισραηλινός ποδοσφαιριστής, ο Sagiv Yehezkel, σημείωσε ένα γκολ για την Antalyaspor, μια τουρκική ομάδα. Έκανε μια χειρονομία για τους Ισραηλινούς που κρατούνται όμηροι από την Χαμάς τις τελευταίες 100 ημέρες. Και ξεκίνησε πανικός».

Η τουρκική εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία επέκρινε δημόσια τη χειρονομία του Yehezkel, θεωρώντας την “ακατάλληλη” και “απαράδεκτη” και η Αντάλιασπορ απέκλεισε τον Γεχάζκελ από την ομάδα και άφησε να εννοηθεί μάλιστα το ενδεχόμενο λύσης του συμβολαίου του.

Οι τουρκικές αρχές αμέσως μετά συνέλαβαν τον Yehezkel, υποβάλλοντάς τον σε αστυνομική ανάκριση, μια εξέλιξη που έχει τραβήξει την ευρεία διεθνή προσοχή. Ο πρώην πρωθυπουργός Μπένετ συνέχισε στην δήλωση του στο X λέγοντας, “Ναι όλα αυτά, για αυτή την απλή κίνηση. Αυτή είναι η Τουρκία 2024. Ντροπή σου τουρκική κυβέρνηση.”

Η ισραηλινή κυβέρνηση μετέφερε επίσημα τις ανησυχίες και την καταδίκη της στην τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τη σύλληψη του Yehezkel και είναι ενδεικτικό του επιπέδου που έχουν φτάσει οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση Desert Storm: Η «Καταιγίδα» του Συνασπισμού και ο Πόλεμος του Κόλπου

Σήμερα είναι η 33η επέτειος της έναρξης της Επιχείρησης...

Αν χρειαστεί ας απειληθεί η ειρήνη στην Μεσόγειο

Με τους Τούρκους να εχουν ξεφύγει εντελώς στις απειλές...

Crotale NG/GR: Η ανάπτυξη και οι δυνατότητες του συστήματος

Το Crotale NG/GR είναι από τα λίγα αντιαεροπορικά συστήματα...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 Viper: Το φονικό ραντάρ APG-83 που τα εξοπλίζει

Υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα από αρκετούς να υποτιμούν...

B-52 Stratofortress: Το βομβαρδιστικό που «αρνείται να πεθάνει»

Το Boeing B-52 Stratofortress είναι ένα μεγάλου βεληνεκούς, αεριωθούμενο...

Πρόσφατες εξελίξεις

00:00:00

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE 12/2/25 – 22:00: Πόλεμος Ουκρανία-Ρωσία, Τραμπ, Tulsi Gabbard, Κούρδοι, Γάζα,Ισραήλ

Μην χάσετε σήμερα ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE 12/2/25 - 22:00: Πόλεμος...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιβεβαιώθηκε η Τούλσι Γκάμπαρντ – Δύσκολες στιγμές για Ερντογάν

Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε τον διορισμό της Tulsi...

Η πρώτη συνομιλία Πούτιν-Σαράα: Αλλαγή πορείας για τις σχέσεις Ρωσίας-Συρίας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν,...

Οργή Αλ-Σίσι με τις απειλές Τραμπ κατά Αιγύπτου για την Γάζα και τους Παλαιστίνιους

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι εξετάζει το ενδεχόμενο...

Περισσότερες Εξελίξεις