Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Ντροπή σου Ερντογάν!» Νέα πυρά Ισραήλ κατά Τουρκίας για Χαμάς – «Ενωθείτε κατά του Ισραήλ» λέει η Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε νέα σφοδρή λεκτική επίθεση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, καταδίκασε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την νέα συνάντηση του με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Κωνσταντινούπολη για την Γάζα. Ο Κατς χαρακτήρισε ως συμμαχία την σχέση Ερντογάν-Χανιγιέ και συμπεριέλαβε μια φωτογραφία των δύο ηγετών να δίνουν τα χέρια στη φλογερή του ανάρτηση στο X.

«Η συμμαχία των Αδελφών Μουσουλμάνων: Βιασμοί, δολοφονίες, βεβήλωση σωμάτων και κάψιμο βρεφών. Ντροπή σου, Ερντογάν!» είπε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών για τις ενέργειες του Ερντογάν τις οποίες θεωρεί πρόκληση και ουσιαστικά εξίσωσε τον Ερντογάν με την ίδια την Χαμάς, της οποίας είναι και υποστηρικτής της.

«Ντροπή σου Ερντογάν!» Νέα πυρά Ισραήλ κατά Τουρκίας για Χαμάς - «Ενωθείτε κατά του Ισραήλ» λέει η Τουρκία
Photo by Israel Katz (x)

Από την άλλη πλευρά, το γραφείο του Ερντογάν παρουσίασε τη συνάντηση ως ένα βήμα προς την παλαιστινιακή ενότητα και ειρήνη. Ερντογάν και Χανίγια εξέδωσαν μια κοινή δήλωση καλώντας τους Παλαιστίνιους να ενωθούν ενάντια στο Ισραήλ.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι Παλαιστίνιοι να ενεργούν με ενότητα σε αυτή τη διαδικασία. Η ισχυρότερη απάντηση στο Ισραήλ και ο δρόμος προς τη νίκη βρίσκεται στην ενότητα και την ακεραιότητα», αναφέρει η ανακοίνωση υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη του για τους Παλαιστινίους.

Η επίσκεψη αυτή του Χανίγιε στην Τουρκία, ίσως δείχνει και την πιθανή μετακίνηση της Χαμάς στην προστασία του Ερντογάν καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι πιθανότατα θα πρέπει να εγκαταλείψουν σύντομα το Κατάρ.

Η γνώμη μας –

Η νέα συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Χανίγιε, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη Γάζα, και η αντίδραση του Ισραήλ, δείχνει ότι οι σχέσεις Τουρκίας με Ισραήλ δεν πρόκειται να επανέλθουν πιθανότατα στο άμεσο μέλλον. Κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί περαιτέρω τάχιστα αντί να υπογράφει «Διακυρήξης Φιλίας» με την Τουρκία που διατηρεί κατοχικό στρατό στην Κύπρο.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα