Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ «ΝΙΚΗΣΑΜΕ» : Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη «ΝΙΚΗ» της CSTO

«ΝΙΚΗΣΑΜΕ» : Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη «ΝΙΚΗ» της CSTO

0
Πούτιν - Καζακστάν
Photo by World Economic Forum

Τη νίκη του ενάντια στην «τρομοκρατική εξέγερση» στο Καζακσταν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και υποσχέθηκε στους ηγέτες των άλλων πρώην σοβιετικών κρατών ότι η CSTO θα προστατεύσει και τους ίδιους.

Το Αλμάτι, η μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, επέστρεψε σχεδόν στην κανονικότητα τη Δευτέρα μετά από σχεδόν μια εβδομάδα αναταραχών, των χειρότερων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 30 χρόνια που έχει ανεξαρτητοποιηθεί το Καζακστάν από τη Σοβιετική Ένωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι διαδηλώσεις άρχησαν να παίρνουν βίαιη τροπή με την πυρπόληση κυβερνητικών κτηρίων και την κατάληψη του διεθνούς αερολιμένα του Αλμάτι, η κυβέρνηση του Καζακστάν αιτήθηκε στρατιωτική βοήθεια, με τα μέλη της CSTO να ανταποκρίνονται άμεσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε σε μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της συμμαχίας πρώην σοβιετικών κρατών CSTO ότι κατάφεραν «να αποτρέψουν την υπονόμευση των θεμελίων του κράτους, την πλήρη υποβάθμιση της εσωτερικής κατάστασης στο Καζακστάν και να εμποδίσουν τρομοκράτες, εγκληματίες, λεηλάτες και άλλα εγκληματικά στοιχεία».

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ είπε στη σύνοδο κορυφής ότι η χώρα του ξεπέρασε μια «απόπειρα πραξικοπήματος».

«Υπό το πρόσχημα των αυθόρμητων διαδηλώσεων, ξέσπασε ένα κύμα αναταραχής. Έγινε σαφές ότι ο κύριος στόχος ήταν η υπονόμευση της συνταγματικής τάξης και η κατάληψη της εξουσίας» είπε ο Τοκάγιεφ.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Exit mobile version