Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε δριμύτα το Ιράν σήμερα, κατηγορώντας αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «άξονα του κακού» για την τρομoκρατική επίθεση στη διάβαση της Γέφυρας Άλενμπι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρεις Ισραηλινοί άμαχοι.
Σε δήλωση που έκανε στην αρχή της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, ο Νετανιάχου εξέφρασε τη λύπη και την οργή του για την επίθεση. «Είναι μια δύσκολη μέρα. Ένας απεχθής τρομoκράτης δολοφόνησε εν ψυχρώ τρεις πολίτες μας στη γέφυρα Άλενμπι», είπε, στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίθεση ως μέρος μιας ευρύτερης ιδεολογικής απειλής: «Είμαστε περιτριγυρισμένοι από μια δολοφονική ιδεολογία που ηγείται ο άξονας του κακού του Ιράν», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε «Τις τελευταίες ημέρες, τρομοκράτες δολοφόνησαν εν ψυχρώ έξι από τους ομήρους μας και τρεις Ισραηλινούς αστυνομικούς. Οι δολοφόνοι δεν κάνουν διάκριση μεταξύ μας. Θέλουν να μας δολοφονήσουν όλους—δεξιούς και αριστερούς, κοσμικούς και θρησκευόμενους, Εβραίους και μη».
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ένας ένοπλος, που πλησίαζε από την ιορδανική πλευρά των συνόρων με ένα φορτηγό, άνοιξε πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στη διάβαση της Γέφυρας Άλενμπι. Ο δράστης σκότωσε τρεις Ισραηλινούς πολίτες πριν εξουδετερωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ισραηλινές δυνάμεις.