Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νέος ψυχρός πόλεμος; – Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την Ανατολική Ευρώπη

Νέος ψυχρός πόλεμος; – Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την Ανατολική Ευρώπη

0
ΗΠΑ
Photo by Staff Sgt. Bertha A. Flores / U.S. Army

Tη Δευτέρα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

“Αυτό που συνέβη —αν κοιτάξετε πίσω μετά το 2014— είναι ότι πολλές χώρες εταίροι του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη αναζητούσαν διαβεβαίωση, και επιθυμούσαν μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία εκεί. Και σίγουρα, αυτό είναι στο τραπέζι εάν η Ρωσία αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία,” απάντησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα αρνείται τις αναφορές για πιθανή ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και τις χαρακτηρίζει προπαγάνδα των ΗΠΑ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι προκαλούν αναταραχές τοποθετώντας νατοϊκό στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα της Ρωσίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη κατά την οποία συζήτησαν για το θέμα της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ πριν λίγες μέρες είχαν προηδοποιήσει πως σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία θα υποστεί σημαντικές οικονομικές κυρώσεις, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επέμβουν στρατιωτικά καθώς η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η αξιωματούχος του State Department Karen Donfried βρίσκεται στην Ουκρανία και τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί σε Μόσχα και Βέλγιο ώστε να μεσολαβήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version