Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέος αντιαρματικός πύραυλος απο την Σερβία!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Σερβικό Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο (MTI) επιβεβαίωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη δύο νέων εκδοχών του αντιαρματικού όπλου Malyutka (ATGW) και θα τεθεί σε υπηρεσία με τον Σερβικό Στρατό αργότερα φέτος.

Ο πρώτος που θα τεθεί σε λειτουργία θα είναι το Malyutka 2F, το οποίο είναι εφοδιασμένο με κεφαλή που λέγεται ότι είναι ισοδύναμη με 8 κιλά TNT και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στο πεζικό. Το δεύτερο θα είναι το Malyutka 2T, το οποίο είναι εφοδιασμένο με μια δεξαμενή υψηλών εκρηκτικών (HEAT) που ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να διεισδύσει σε 800 χιλιοστά συμβατικού χάλυβα θωράκιση που προστατεύεται από ενεργη θωρακιση (ERA).

Το Σερβικό Malyutka 2T ATGW έχει  HEAT για εξουδετέρωση των στόχων με ERA, ενώ το Malyutka 2F διαθέτει θερμοβαρικό κεφαλή που μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό έναντι του πεζικού.
Και οι δύο ATGW Malyutka έχουν μέγιστη εμβέλεια μέχρι 3.000 μ. Η καθοδήγηση μπορεί να γίνει μέσω της παλαιότερης μεθόδου χειροκίνητης εντολής σε γραμμή ορατότητας (MCLOS) ή μέσω της πιο πρόσφατης λειτουργίας ημιαυτόματης εντολής σε οπτική επαφή (SACLOS), με εντολές προς τον πυραύλο από τον εκτοξευτήρα να γίνονται μέσω ραδιοφώνικης συχνότητας και όχι με καθοδήγηση από καλώδιο.

Εκτός από την ανάπτυξη σε συμβατική επίγεια διαμόρφωση, η Σερβία έχει αναπτύξει παλαιότερες εκδόσεις αυτών των ATGW, που βασίζονται σε ρωσικό σχεδιασμό, σε αποκλειστικό αεροσκάφος τεθωρακισμένων ατόμων BOV 4 × 4 (APC) και BVP M80 (IFV).

Το MIT επιβεβαίωσε επίσης ότι η ανάπτυξη του Malyutka 2T5 ATGW, η οποία διαθέτει ισχυρότερη κεφαλή HEAT, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Το MIT ισχυρίζεται ότι αυτό το όπλο, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο , θα διεισδύει έως και 1.000 χιλιοστά οπλισμού που προστατεύεται από την ERA και μπορεί να φτάσει τους στόχους σε μια σειρά από 5.000 μ. Χρησιμοποιώντας το σύστημα καθοδήγησης SACLOS, ο χειριστής πρέπει να κρατήσει την όραση του συστήματος στο στόχο έως ότου επέλθει καταστροφή από τους πυραύλους.
BalkanStrategy©

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα