Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ: Το “Arrow 4” η απάντηση στο Ιράν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ συνεργάζονται σε ένα πρωτοποριακό σύστημα πυραυλικής άμυνας που μπορεί να στοχεύσει και να εξαλείψει τις απειλές στην ατμόσφαιρα και στο διάστημα, δήλωσαν αξιωματούχοι των δύο κρατών την Πέμπτη.

Το σύστημα Arrow 4 αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά αντιαεροπορικών συστημάτων και θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα συστήματα Arrow 2 και 3 μέσα σε μερικές δεκαετίες, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Το πρότζεκτ Arrow 4 είναι μια άμεση συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Πυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ (IMDO) και της Αντιπροσωπείας Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ (MDA).

“Το Arrow 4 είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ MDA και IMDO που δείχνει τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ στην αναβάθμιση της εθνικής του πυραυλικής αμυντικής ικανότητας ώστε να υπερασπιστεί το κράτος του Ισραήλ από αναδυόμενες απειλές”, δήλωσε ο Διευθυντής του MDA, Τζον Χιλ.

Ενώ οι αξιωματούχοι δεν κατονόμασαν την απειλή στην οποία αναφέρθηκαν, είναι σαφές ότι το Arrow 4 αναπτύσσεται με το βλέμμα προς το Ιράν, το οποίο είναι κοινός εχθρός και των δύο χωρών και αναπτύσσει συνεχώς τα δικά του προηγμένα πυραυλικά προγράμματα.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι το νέο πρόγραμμα, το τελευταίο σε μια σειρά από κοινές στρατιωτικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα