Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες από πυρά του PKK – Aνάπτυξη οπλισμένων Τουρκικών UAV στο Βόρειο Ιράκ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Έξι τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους από τα πυρά της κουρδικής οργάνωσης PKK την περασμένη Τετάρτη στο βόρειο Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στην οποία περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η επίχειρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «Claw – Lock» από τον Απρίλιο του 2022.

Αναφορικά με το παραπάνω συμβάν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την Άγκυρα:

 «Εύχομαι το έλεος του Αλλάχ στους ήρωες στρατιώτες μας που μαρτύρησαν στη σύγκρουση με τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην περιοχή της επιχείρησης Claw-Lock, καθώς επίσης μια ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε από το προεδρικό μέγαρο.

Νεκροί τούρκοι στρατιώτες από πυρά του PKK - Aνάπτυξη οπλισμένων Τουρκικών UAV στο Βόρειο Ιράκ
By Kurdishstruggle (flickr), CC BY 2.0

Ως απάντηση προς την κουρδική πλευρά, η Τουρκία προχώρησε στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) τύπου Bayraktar TB2 και Akinci στην ευρύτερη περιοχή εξουδετερώνοντας 3 άτομα, ενώ το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να δημοσίευσε υλικό από τις επιχειρήσεις τους στα σύνορα.

Σύμφωνα με αναφορές του Τουρκικού ΥΠΑΜ, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και στην βόρεια Συρία, όπου ο τουρκικός στρατός κατάφερε να εξουδετερώσει 12 μέλη του PKK τα οποία «επρόκειτο να προκαλούσαν τρομοκρατικό χτύπημα στο εσωτερικό της χώρας, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στους 19 τρομοκράτες», στο πλαίσιο της επιχείρησης «Claw – Lock».

Νεκροί τούρκοι στρατιώτες από πυρά του PKK - Aνάπτυξη οπλισμένων Τουρκικών UAV στο Βόρειο Ιράκ
By Kurdishstruggle (flickr), CC BY 2.0

Η επιχείρηση «Claw – Lock» ξεκίνησε από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τον Απρίλιο του 2022, με στόχο την εξουδετέρωση μελών των κουρδικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της βόρειας Συρίας και του Ιράκ, με την συμμετοχή επίγειων δυνάμεων, μαχητικών αεροσκαφών, επιθετικών ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροχημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τουρκικού Τύπου, υπολογίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2023 έχουν εξουδετερωθεί περίπου 1.000 μέλη των οργανώσεων PKK και YPG.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα