ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Νέες μάχες στην Αρμενία | Σύγκρουση με απώλειες στο Γκεγκαρκουνίκ

Photo by US DoD

Ένας Αζέρος και δύο Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη κατά μήκος των συνόρων των δύο κρατών, αναφέρουν αξιωματούχοι του Μπακού και του Γιερεβάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ κοντά στο χωριό Verin Shorzha στην επαρχία Gegharkunik γύρω στις 15:15 (Ώρα Αρμενίας) το μεσημέρι της Τρίτης.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ένας Αρμένιος στρατιώτης είχε τραυματιστεί, αλλά στη συνέχεια ενημερώθηκε ο αριθμός των θυμάτων σε δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.

Αργότερα, το υπουργείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έριξαν βολές πυροβολικού προς το έδαφος της Αρμενίας και έκαναν χρήση UAVs.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δυνάμεις της Αρμενίας αντεπιτέθηκαν και ως το απόγευμα οι εχθροπραξίες είχαν σταματήσει και η κατάσταση ήταν «αρκετά σταθερή».

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο αζέρικος στρατός άνοιξε πυρ στα σύνορα με την Αρμενία και τη Δευτέρα και μάλιστα κοντά σε νηπειαγωγείο. Δεν υπήρξαν θυμάτα ανάμεσα στα παιδιά και τους δασκάλους και το κτήριο εκκενώθηκε άμεσα.

Ως αποτέλεσμα της αζέρικης επίθεσης ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από το νηπειαγωγείο έπιασε φωτιά. Όταν πυροσβέστες κατέφθασαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά δέχτηκαν κι αυτοί πυροβολισμούς από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν χωρίς και πάλι να υπάρξουν θύματα.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version