ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ | Έτοιμη η απάντηση

Gstudio, edit by NEMESISHD

Όπως γνωρίζουμε απο φήμες και πληροφορίες που διαρρέουν επίτηδες στα Τούρκικα μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία ξεκινά την κατασκευή ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, 108 στρέμματα γης στην Καρπασία, μεταβιβάστηκαν παράνομα στη Διοίκηση Ασφάλειας των Κατεχόμενων για 30 χρόνια με στόχο στην περιοχή να κατασκευαστεί βάση για το τουρκικό ναυτικό.

Πρίν αρχίσουν να ζητοκραυγάζουν απέναντι, η ελληνική απάντηση είναι έτοιμη και έχει εμβέλεια περίπου 560 χιλιόμετρα, τροφοδοτείται από ένα κινητήρα turbojet και μπορεί να οπλίσει τοσο τα Mirage 2000-5 όσο και τα RAFALE της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ζυγίζει περίπου 1.300 κιλά (2.900 λίβρες) και έχει ως στόχο την καταστροφή κτιρίων και θέσεων διοίκησης και έλεγχου, τις επικοινωνίες, τα αεροδρόμια, τους ναυστάθμους και τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του εχθρού.

Με δυνατότητα να πλήξει και πλοία επιφανείας ή υποβρύχια που σταθμεύουν σε Τουρκικές και όχι μόνο ναυτικές βάσεις αλλα και γέφυρες και άλλους στρατηγικούς στόχους υψηλής αξίας.

Η απάντηση αυτη δεν είναι άλλη πέρα απο τον πύραυλο cruise SCALP-EG που συνεχίζει να εξοπλίζει τα ελληνικά Mirage 2000-5 και σύντομα και τα RAFALE, με έναν αδιευκρίνηστο αριθμό πυραύλων να είναι έτοιμος για να δώσει μάθηματα σε οποιαδήποτε δύναμη κατοχής.

NEMESISHD.GR – Aπαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version