Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νέα παράταση Ντμπεϊμπά: «Οι Λιβυκές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο»

Νέα παράταση Ντμπεϊμπά: «Οι Λιβυκές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο»

0
ΛΙΒΥΗ | Ντμπεϊμπά

Ο Ντμπεϊμπά, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε πώς τον Ιούνιο θα διεξαχθούν κοινοβουλευτικές εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενώ συμμετείχε σε εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη Gharyan, είπε τα εξής:

PHOTO By Pixabay

«Θα ανακοινώσω έναν νέο οδικό χάρτη σήμερα ή αύριο και θα πω στους Λίβυους να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους μέχρι να λάβουν όλα τα δικαιώματά τους. Θα συντάξουμε νέο κοινοβούλιο και σύνταγμα» είπε ο Ντμπεϊμπά.

Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας τόνισε ότι με τον νέο αυτό οδικό χάρτη θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο στη Λιβύη, αλλάζοντας για δεύτερη φορά την ημερομηνία των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν αρχικά στις 24 Δεκεμβρίου και είχαν πάρει παράταση για τις 24 Ιανουαρίου.

Κτίριο στο κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολη Photo by Ziad FMA

Ο Ντμπεϊμπά κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να δώσει προσοχή στη φωνή του λαού που ζητά εκλογές και τη δημιουργία συνταγματικής κυβέρνησης.

«Τους λέω ότι τα δέκα χρόνια είναι πολλά. Θέλουμε να ιδρύσουμε ένα κράτος και θεσμούς και τα τελευταία δέκα χρόνια είμαστε στόχος θεωριών συνωμοσίας. Σήμερα, λέμε όχι στις συνωμοσίες και όλοι, από την ανατολή προς τα δυτικά, πρέπει να αντισταθούν στις συνωμοσίες αυτές και να πούν αρκετά φτάνει».

Ο Ντμπεϊμπά αγνόησε την εντολή του Λιβυκού κοινοβουλίου (Βουλής των Αντιπροσώπων) που τον καθαιρούσε βάζοντας στην θέση του τον Fathi Bashagha και συνεχίζει να είναι ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης.

Διαβάστε ακόμα: Έπεσε Ιρανικό F-5 | Ηρωική προσπάθεια των πιλότων να σωθούν πολίτες – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε την είδηση στους φίλους σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ