Η ΝΕΑ “ΜΑΧΗ” ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ: Η Ελλάδα μπαίνει στη μέση και ζητάει ΑΟΖ με τη νεα κυβέρνηση

Η ΝΕΑ “ΜΑΧΗ” ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ: Η Ελλάδα μπαίνει στη μέση και ζητάει ΑΟΖ με τη νεα κυβέρνηση

Την Τετάρτη 14 Απριλίου ο νέος επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μενφί αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, αυτην την στιγμή βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στη Βεγγάζη της Λιβύης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για να συντονίσει τοσο την λειτουργία του νέου Ελληνικό Προξενείου στην Βεγγάζη αλλα και να προχωρήσει σε σημαντικές συνομιλίες.

https://twitter.com/NemesisGRE/status/1381554338250756097

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πρέοδρο της λιβυκής Βουλής Αγκίλα Σάλεχ, με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Λιβύης και τον δήμαρχο της Βεγγάζης σε μια προσπάθεια διπλωματική να μείνει η Τουρκία εκτος παιχνιδιού και να μπεί η Ελλάδα ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις για ΑΟΖ με την Λιβύη και την ακύρωση του ΤουρκοΛιβυκού μνημονίου.

Η ανάγκη για ακύρωση του ήδη νομικά ακυρωμένου Τουρκολιβυκού μνημονίου απο την μερική οριοθέτηση Ελλάδας – Αιγύπτου ειναι απαραίτητη προυπόθεση οπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός κατα την επίσκεψη του στην Τρίπολη, για να μπορέσουν Ελλάδα και Λιβύη να προχωρήσουν σε περαιτέρω εμβάθυνση σχέσεων.

Share
Translate »