Ο εθνικός στρατός του Khalifa Haftar (LNA) δημιούργησε μια νεα ναυτική μονάδα με τη βοήθεια της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να εμποδίσει τα τουρκικά πλοία που προμηθεύουν τις αντίπαλες δυνάμεις με έδρα την Τρίπολη.
“Αιγυπτιακές και Λιβυκές πηγές αποκάλυψαν ότι οι αποστολές της νέας ομάδας περιλαμβάνουν την παρεμπόδιση της ναυτικής διαδρομής που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη”,
ανέφερε η Middle East Monitor.
Οι δυνάμεις του LNA είχαν σταλεί στην Αίγυπτο για να λάβουν εκπαίδευση από το αιγυπτιακό ναυτικό, ενώ τα ΗΑΕ παρείχαν βάρκες & φουσκωτά , ανέφερε το MeM.
Παρατηρητές προειδοποίησαν ότι η σύγκρουση στη Λιβύη κινδυνεύει να αναπτυχθεί σε έναν γενικευμένο πόλεμο, καθώς ο GNA που υποστηρίζεται από την Τουρκία αντιμετωπίζει τον LNA ο οποίος υποστηρίζεται από αρκετές χώρες, όπως τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο ,τη Γαλλία & την Ελλάδα.