ΝΕΑ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΤΟΥΡΚΙΑ: Νεκρός Τούρκος αξιωματικός μετά από μάχη με PKK

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της χώρας”, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα στην αγροτική περιοχή Λίς του Ντιγιάρμπακιρ, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου, σημειώνοντας ότι ο αξιωματικός της χωροφυλακής τραυματίστηκε σοβαρά & πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Επισημένει, ωστόσο, ότι η επιχείρηση εναντίον του PKK στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας συνεχίζεται.

Το PKK, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σε ένοπλη εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι που ζουν στην Τουρκία, έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση.

Τουλάχιστον 164 μαχητές του ΡΚΚ “εξουδετερώθηκαν” σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Τουρκία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο “εξουδετέρωση” για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω άνθρωποι παραδόθηκαν, σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Exit mobile version