Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νέα απάντηση ΓΕΣ για τα ΑΗ-64 Apache και τις νέες φωτογραφίες από το Στεφανοβίκειο (1Η ΤΑΞΑΣ)

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Με νέα απάντηση του το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) απαντά σε νέες φωτογραφίες που δείχνουν επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache να κινδυνεύουν σε ένα βαθμό από το νερό στην βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του  Αεροδρομίου (Α/Δ)  Στεφανοβικείου του Βόλου. Όλα τα Ε/Π είναι ασφαλή» καταλήγει η νέα απάντηση του εκπρόσωπου τύπου του ΓΕΣ που περιέχει και φωτογραφίες από την κατάσταση των ελικοπτέρων.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ξαναεκδώσει ανακοίνωση σήμερα το ΓΕΣ για προηγούμενες φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί και έδειχναν ελικόπτερα UH-1 να έχουν πρόβλημα με έντονη συγκέντρωση νερού. Πέρα από το κομμάτι της ενημέρωσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και όρια στην ενημέρωση.

Η λήψη οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) από στρατιωτική βάση ειδικά μιας τόσο σημαντικής όπως το Στεφανοβίκειο είναι παράνομη όπως και η δημοσιοποίηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεικτικό είναι ότι έχουμε μαζική αναπαραγωγή των φωτογραφιών μέσα από την βάση και ειδικά από τις υποδομές συντήρησης επιθετικών ελικόπτερων σε Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Στο NEMESIS HD για αυτούς ακριβώς τους λόγους δεν δημοσιοποιήσαμε καμία από τις φωτογραφίες και τα βίντεο παρά την κακώς μαζική αναπαραγωγή τους σε άλλα μέσα. Αναμένουμε την ενεργοποίηση των αντίστοιχων ενεργειών για τυχόν παραλείψεις στην βάση αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο από μια τόσο νευραλγική θέση της χώρας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα