Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ναύαρχος Gilday (ΗΠΑ): «Δώστε τις LCS σε άλλες χώρες»

Ναύαρχος Gilday (ΗΠΑ): «Δώστε τις LCS σε άλλες χώρες»

0
U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class James R. Evans/Released

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ναύαρχος Mike Gilday, Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να είναι σε θέση να πουλήσει ή να δωρίσει σε άλλα κράτη τα προβληματικά πλοία LCS κλάσης Freedom που σκοπεύει να παροπλίσει.

Στην κατάθεσή του ενώπιον της υποεπιτροπής άμυνας της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας, ο Gilday προέτρεψε να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταφοράς των πλοίων σε χώρες της Νότιας Αμερικής, ώστε τα εν λόγω πλοία να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών.

«Τώρα, όσον αφορά τις επιλογές μπροστά με αυτά τα πλοία, θα πρότεινα στην υποεπιτροπή να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προσφέρουμε αυτά τα πλοία σε άλλες χώρες που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά.

Ναύαρχος Gilday (ΗΠΑ): «Δώστε τις LCS σε άλλες χώρες»
U.S. Navy Photo by Mass Communication Specialist 1st Class Sean Castellano/Released

Υπάρχουν χώρες στο νότο, στη Νότια Αμερική, για παράδειγμα όπως επισημάνατε, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πλοία που έχουν μικρά πληρώματα.

Και έτσι, αντί να εξετάζουμε απλώς τη διάλυση ως τη μοναδική επιλογή, νομίζω ότι υπάρχουν άλλες που μπορούμε να δούμε», δήλωσε ο Nαύαρχος του αμερικανικού ναυτικού Mike Gilday.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη ενημερώσει για την απόφαση του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών να παροπλίσει αυτά τα σχετικά νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το σύστημα πρόωσης που επηρεάζει κάθε πλοίο αυτής της κλάσης.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοτική Αναβάθμιση ΠΑ: Sniper Advanced Targeting Pod και IRST Sensor System στο τραπέζι – NEMESIS HD

Exit mobile version