Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Naviris θα αναλάβει τον MLU των Αντιτορπιλικών / Φρεγατών Horizon Γαλλίας και Ιταλίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της FINCANTIERI «Κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού στις 20 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της Γαλλίας και της Ιταλίας υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής (Mid-Life (MLU)) των τεσσάρων Φρεγατών* Horizon του Γαλλικού και του Ιταλικού Ναυτικού.

Ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής τους θα ανατεθεί στη Naviris, την κοινοπραξία που ανήκει κατά 50/50 από την Fincantieri και τη Naval Group και την Eurosam, μια κοινοπραξία που σχηματίζεται από την MBDA και την Thales. Σε λίγες εβδομάδες θα υπογραφεί επίσημη σύμβαση, από την Naviris, την Eurosam και την OCCAR, που εκπροσωπούν Ιταλία και Γαλλία.

Αυτό το βήμα ακολουθεί μια φάση μελέτης σκοπιμότητας, η οποία υπογράφηκε το 2020 από την Naviris ως κύριο ανάδοχο και τον OCCAR (Οργανισμός Κοινής Συνεργασίας Εξοπλισμών). Η μελέτη αυτή ήταν το πρώτο στάδιο του έργου και επικεντρώθηκε κυρίως στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας των τεσσάρων σκαφών. Στόχος του ήταν να εντοπίσει και να αναλύσει τις τροποποιήσεις που έπρεπε να εφαρμοστούν στις γαλλικές και ιταλικές φρεγάτες κλάσης Horizon για να αυξήσουν τις δυνατότητές τους μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους.

Αυτή η συνεργασία θα καλύψει τον συνολικό εκσυγχρονισμό των Φρεγατών, με εστίσαση στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, των όπλων και των σχετικών συστημάτων Ελέγχου και Διοίκησης), στο σύστημα μάχης και στο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που θα είναι κοινό για και τα δύο Έθνη.

Η Naviris θα συνεργαστεί σε στενή σχέση με τον συν-εργολάβο της Eurosam, τις μητρικές της εταιρείες Fincantieri και Naval Group και άλλους βιομηχανικούς εταίρους της, συμπεριλαμβανομένων των Leonardo, Thales, MBDA και Sigen.

Η Naviris θα είναι υπεύθυνη στις εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος μάχης (ενσωμάτωση των αντιαεροπορικών όπλων/συστημάτων, νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, νέο σύστημα επικοινωνιών, νέο σύστημα διαχείρισης μάχης, συντήρηση μέσω αναβάθμισης και επιδιορθώσεις, νέο optronic) και επίσης εκσυγχρονισμός πλατφόρμας (νέο σύστημα διαχείρισης πλοίων, αναβάθμιση και συντήρηση), ενώ η Eurosam θα εκσυγχρονίσει τα συστήματα αντιαεροπορικού πολέμου (C2 PAAMS, νέα ραντάρ).

Οι φρεγάτες Horizon κατασκευάστηκαν αρχικά μεταξύ 2000 και 2010 σε ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ της Fincantieri και της Naval Group, παρέχοντας στο ιταλικό και το γαλλικό ναυτικό δύο φρεγάτες AAW πρώτης τάξεως. Σε αυτό το πλαίσιο, η συντονισμένη εργασία επτά βιομηχανικών εταίρων με επικεφαλής τη Naviris θα απαντήσει στην ανάγκη εξορθολογισμού των επιδόσεων, της διαθεσιμότητας και της συντήρησης των Φρεγατών.

Αυτή η σύμβαση σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας μακροχρόνιας βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας. Ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών Horizon, που πραγματοποιείται από κοινού από τις δύο χώρες μέσω της θυγατρικής Naviris, αποτελεί μέρος αυτής της συνέχειας. Η Naviris, με την υποστήριξη των δύο μητρικών της εταιρειών Naval Group και Fincantieri, έχει κατασκευάσει με την Eurosam ένα βιομηχανικό έργο που αποτελεί επίσης διεθνική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας.

Κύρια χαρακτηριστικά των τεσσάρων φρεγατών Horizon»

  • «Μήκος: 153 m
  • Τυπικό Εκτόπισμα / πλήρες εκτόπισμα: 6.500 τόνοι / 7.300 τόνοι
  • Πλήρωμα: 210 (190 + 20)
  • Εμβέλεια: 7.000 nm στους 18 κόμβους
  • Μέγιστη ταχύτητα: 29 κόμβοι

Το σκάφος έχει σχεδιαστεί για μια σειρά αποστολών, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων υψηλής έντασης, όλες με μειωμένο πλήρωμα σε σχέση με άλλα πλοία. Οι φρεγάτες Horizon είναι πολεμικά πλοία πρώτης γραμμής με μια εξαιρετικά εξειδικευμένη αποστολή: τον αντιαεροπορικό πόλεμο, γνωστό και ως αεράμυνα.

Ως εκ τούτου, οι κύριες δυνατότητες των πλοίων είναι ο έλεγχος του εναέριου χώρου σε περιοχές στρατιωτικών επιχειρήσεων, η διοίκηση και έλεγχος της αεράμυνας και η αντιαεροπορική κάλυψη για νηοπομπές. Οι φρεγάτες Horizon παρέχουν προστασία από απειλές υψηλής έντασης και επιθέσεις από πυραύλους κατά πλοίων.

Συμβάλλουν επίσης στον έλεγχο από αέρα και θάλασσα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων παρέχοντας διοίκηση και έλεγχο αεροπορικής άμυνας των συμμαχικών δυνάμεων. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε αποστολές πολιτικής σκοπιμότητας» καταλήγει το δελτίο τύπου της Fincantieri.

* Οι HORIZON αναφέρονται ως Αντιτορπιλικά (destroyers) σε Ιταλική Υπηρεσία και ως Φρεγάτες σε Γαλλική.

Μετάφραση από Αγγλικά στα Ελληνικά από NEMESIS HD – Υπό επεξεργασία – ενδέχεται να περιέχει λάθη

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε ξανά το Ρομπότινε (Robotyne) σύμφωνα με βίντεο

Ρομπότινε, Ουκρανία - Σε μια σημαντική εξέλιξη στον πόλεμο...

Διαφωνίες πριν την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Ισραήλ - Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ σε...

Διαβάστε ακόμα