Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

NAVAL GROUP: Περισσότερες από 50 Ελληνικές εταιρείες στην FDI και στην εφοδιαστική αλυσίδα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στις 15 Μαρτίου, η Naval Group υποδέχθηκε περισσότερες από είκοσι ελληνικές εταιρείες στο ναυπηγείο της στο Lorient σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού με τον ΣΕΚΠΥ και σε συντονισμό με την HEMEXPO.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Naval Group αναφέρει ότι, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή οι Ελληνικές φρεγάτες FDI ΗΝ του Πολεμικού Ναυτικού και συζήτησαν νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Τονίστηκε επίσης, η δέσμευση της Naval Group, με την υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για τα προγράμματα FDI του Γαλλικού και του Ελληνικού Ναυτικού, με τη Marita Hellas και με τη Farad.

https://twitter.com/i/status/1636423254528106497

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) που καθιέρωσε η Naval Group στο πλαίσιο της σύμβασης FDI HN επιτρέπει τη συμμετοχή του μέγιστου αριθμού ελλήνων προμηθευτών στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group, δημιουργώντας νέες βιομηχανικές ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης και μέσω της διαρκούς υποστήριξης των πλοίων.

Περισσότερες από 50 ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη ενταχθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group για να συνεισφέρουν στα προγράμματα FDI τόσο για το Γαλλικό όσο και για το Ελληνικό Ναυτικό καθώς και σε άλλα προγράμματα του Ομίλου.

Η Anne Quillon, Chief Procurement Officer της Naval Group τόνισε αυτό το επίτευγμα: «Είμαστε περήφανοι που μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί περισσότερες από 50 συμβάσεις από τη Naval Group με περίπου δεκαπέντε διαφορετικές ελληνικές εταιρείες».

Ο Gilles Langlois, Διευθυντής προγράμματος FDI HN της Naval Group πρόσθεσε: «Η ένταξη των ελληνικών εταιρειών στα προγράμματά μας είναι μια πολύ θετική εμπειρία για τη Naval Group. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας με ελληνικές εταιρείες και ανοιχτοί να επωφεληθούμε από πολύ ενθουσιώδεις και εξειδικευμένους συνεργάτες από την Ελλάδα».

Gowind HN: Επίσημη τελική προσφορά για το πρόγραμμα κορβετών
PHOTO: NAVAL GROUP

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας για τη μεγιστοποίηση της ένταξης των Ελλήνων εταίρων η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί σημαντικά με την πιθανή επιλογή από τις ελληνικές αρχές της κορβέτας Gowind® για το μελλοντικό πρόγραμμα κορβετών του Ελληνικού Ναυτικού.

Η προσφορά της Naval Group στο πλαίσιο του προγράμματος κορβετών περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό σχέδιο συνεργασίας για την εξασφάλιση οικονομικών οφελών στην Ελλάδα σε ποσοστό τουλάχιστον του 30% της αξίας του προγράμματος και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας με παράλληλη προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων εταίρων στις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου» καταλήγει η ανακοίνωση της Naval Group.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα