«Ναι μεν, αλλά…» ο Ερντογάν για την Ουκρανία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Θέση υπέρ της Ουκρανίας πήρε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως θα ήταν λάθος από πλευράς της Ρωσίας να επιτεθεί. Παράλληλα, όμως, χαρακτήρισε εύλογες τις ρωσικές ανησυχίες για τα νατοϊκά στρατεύματα.

«Ελπίζω ότι η Ρωσία δεν θα επιχειρήσει ένοπλη επίθεση ή κατάληψη της Ουκρανίας. Ένα τέτοιο βήμα δεν θα είναι μια σοφή κίνηση για τη Ρωσία ή την περιοχή. Υπάρχει ανάγκη για διάλογο στον οποίο θα ακουστεί η Ρωσία και θα εξαλειφθούν οι εύλογες ανησυχίες της για την ασφάλεια» είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε επίσης τον ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να κανονίσει συνομιλίες με την Ουκρανία, οι οποίες θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στην Τουρκία.

Προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει ένας εκτενής διάλογος ώστε από τη μία πλευρά να εξηγήσει η Μόσχα τις ανησυχίες της και από την άλλη να συζητηθεί το γιατί κάποιες από τις απαιτήσεις της δεν είναι λογικές.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version