"ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!" – ΧΑΦΤΑΡ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Ο Γενικός Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, κατηγόρησε την Τουρκία για άμεση παρέμβαση στον πόλεμο στη Λιβύη και ζήτησε υποστήριξη από την Αίγυπτο για να τερματιστεί η παρέμβαση της Τουρκίας στη χώρα.

Σύμφωνα με το Al-Arabiya, ο Χαφτάρ, κατά τη διάρκειατου ταξιδιού του στο Κάιρο, την Τετάρτη, τόνισε τηνανάγκη απόσυρσης των τουρκικών στρατιωτικώνδυνάμεων πριν διαπραγματευτεί με την κυβέρνησητης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Ο Χαφτάρ επανέλαβε το αίτημά του για άρση του εμπάργκο όπλων στον LNA. Κάλεσε επίσης να ενεργοποιήσει την Αραβική Κοινή Αμυντική Συμφωνία, απαιτώντας διεθνή παρακολούθηση για να αποτρέψει την είσοδο όπλων στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας.

Το Κάιρο ενημέρωσε τον Χαφτάρ για την ανάγκη να διαλυθούν οι ένοπλες ομάδες στη Λιβύη και να σταματήσουν να τους παρέχονται όπλα. Επανέλαβε τη θέση της Αιγύπτου ότι απορρίπτει ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη και επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα επέτρεπε καμία απειλή στα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα τόνισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το GNA κατά του LNA. Πρότεινε επίσης την αποστολή στρατιωτών στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, για παροχή «στρατιωτικής βοήθειας και συμβούλευσης». Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Marder 1A3: Αντικαταστάτης των BMP-1 του Ελληνικού Στρατού

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε το νέο απόκτημα...

C-27J: Ο «Σπαρτιάτης» της Πολεμικής Αεροπορίας

Ένα από τα σημαντικότερα μέσα στην διάθεση της Πολεμικής...