Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

"ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!" – ΧΑΦΤΑΡ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Γενικός Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, κατηγόρησε την Τουρκία για άμεση παρέμβαση στον πόλεμο στη Λιβύη και ζήτησε υποστήριξη από την Αίγυπτο για να τερματιστεί η παρέμβαση της Τουρκίας στη χώρα.

Σύμφωνα με το Al-Arabiya, ο Χαφτάρ, κατά τη διάρκειατου ταξιδιού του στο Κάιρο, την Τετάρτη, τόνισε τηνανάγκη απόσυρσης των τουρκικών στρατιωτικώνδυνάμεων πριν διαπραγματευτεί με την κυβέρνησητης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Ο Χαφτάρ επανέλαβε το αίτημά του για άρση του εμπάργκο όπλων στον LNA. Κάλεσε επίσης να ενεργοποιήσει την Αραβική Κοινή Αμυντική Συμφωνία, απαιτώντας διεθνή παρακολούθηση για να αποτρέψει την είσοδο όπλων στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας.

Το Κάιρο ενημέρωσε τον Χαφτάρ για την ανάγκη να διαλυθούν οι ένοπλες ομάδες στη Λιβύη και να σταματήσουν να τους παρέχονται όπλα. Επανέλαβε τη θέση της Αιγύπτου ότι απορρίπτει ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη και επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα επέτρεπε καμία απειλή στα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα τόνισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το GNA κατά του LNA. Πρότεινε επίσης την αποστολή στρατιωτών στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, για παροχή «στρατιωτικής βοήθειας και συμβούλευσης». Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα