Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ”: Αλ-Μισμάρι υποστράτηγος του Χάφταρ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

ΛΙΒΥΗ – Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Υποστράτηγος Αχμέντ Αλ-Μισμάρι, χαρακτήρισε την τουρκική παρουσία στη Λιβύη “κατοχή”, καλώντας την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως όλες τις δυνάμεις της και τους μισθοφόρους της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Sputnik news, ο Αλ-Μισμάρι ανέφερε ότι η παρουσία ξένων μισθοφόρων σε λιβυκά εδάφη αποτελεί απόδειξη της έλλειψης πραγματικής βούλησης για απέλασή τους από τη διεθνή κοινότητα.

“Η Τουρκία βλέπει ότι η παρουσία της εδώ [στη Λιβύη] είναι νόμιμη, ωστόσο στην πραγματικότητα αποτελεί κατοχή με κάθε έννοια της λέξης”, εξήγησε.

Ο αλ-Μισμάρι ανέφερε ότι “είναι αδύνατο οι πολιτοφυλακές να ενσωματωθούν στο στρατό”, τονίζοντας ότι οι πολιτοφυλακές αυτές είναι συνηθισμένες στη αγνόηση πολιτικών αποφάσεων, τη λεηλάτηση χρημάτων και την κυριαρχία επι των κρατικών θεσμών.

Από την άλλη, τον Απρίλιο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) μετέδωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση έστειλε μια νέα ομάδα 380 Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη.

“Εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι στη Λιβύη, εν μέσω τουρκικών πιέσεων ωστε να κρατήσουν τις ομάδες Σύρων μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Λιβύη”, σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα