Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“Μπορούμε να επιτεθούμε στο Ιντλίμπ ανά πάσα στιγμή” – Ερντογάν προς Ρωσία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η επαρχία Idlib στη Συρία έχει πληγεί από συγκρούσεις μεταξύ του Συριακού Αραβικού Στρατού και των μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η Δαμασκός παραβίασε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απείλησε να ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση σε αντίποινα.

Οι συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας για το Idlib της Συρίας δεν ήταν ευνοϊκές για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος και οι διμερείς συζητήσεις απέχουν πολύ από την ικανοποίηση των αιτημάτων της Άγκυρας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν την Τετάρτη.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτική συνάντηση με το κυβερνών Κόμμα του ΑΚΡ, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι μια επίθεση στο Idlib θα μπορούσε να ξεκινήσει «ανά πάσα στιγμή».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Άγκυρα επιδιώκει να μετατρέψει την ενισχυμένη επαρχία σε ασφαλή ζώνη, ακόμη και όταν συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη Ρωσία.

“Η Τουρκία έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να ξεκινήσει μια επιχείρηση στο Idlib. Όπως στην περίπτωση οποιασδήποτε άλλης επιχείρησης, λέμε:” θα μπορούσαμε να έρθουμε νύχτα ανά πάσα στιγμή. “Με άλλα λόγια, η επίθεση Idlib θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή “, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την TRThaber.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα