Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» | Δεν εξετάζουμε χρήση βίας – Ουκρανία

ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» | Δεν εξετάζουμε χρήση βίας – Ουκρανία

0
ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ
PHOTO By Hargi23 cc4 (wikimedia)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι επειδή η Ουκρανία δεν έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα για να την υπερασπιστούν σε ενδεχόμενη Ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν, η δυνατότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να χρησιμοποιήσουν βία για να καταπολεμήσουν μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή καθώς όπως ανέφερε:

“Σύμφωνα με το Άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, οφείλουμε καθήκον φροντίδας στους φίλους μας στο ΝΑΤΟ. Είναι ιερό καθήκον να το κάνουμε. Η Ουκρανία δεν είναι κομμάτι όμως του NATO”

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι εάν η χώρα του εισβάλει στην Ουκρανία, θα έχει «οικονομικές επιπτώσεις που δεν έχουν ξανα γίνει».

Σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τον Μπαίντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει «να αυξήσουν την στρατιωτική παρουσία τους στις χώρες του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας».

Επιπλέον, ο Μπάιντεν τόνισε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν στην Ουκρανία, αμυντικά στρατιωτικά συστήματα.

Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει επιδιώξει την ένταξη της οργανισμό εδώ και πολλά χρόνια και έχει λάβει βοήθεια από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Για τη Ρωσία αυτη η συνεργασία της Ουκρανίας με δυνάμεις του NATO είναι κάτι το απαγορεύτικό και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το NATO δεν σέβεται τις κόκκινες γραμμές της Μόσχας.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version