Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μοσάντ συνέλαβε και ανέκρινε Ιρανό αξιωματούχο μέσα στο Ιράν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα τόσο με Ιρανικές όσο και Ισραηλινές πηγές, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, λέγεται ότι κατάφερε να συλλάβει και να ανακρίνει τον Yadollah Khedmati, έναν ανώτατο διοικητή των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης, σε ιρανικό έδαφος.

Ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Twitter, δήλωσε ότι: «ένας ανώτερος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης ονόματι Yadollah Khedmati ομολόγησε ότι εμπλέκεται στην αποστολή (Ιρανικών) όπλων σε άλλα έθνη. Ο Χεντμάτι ανακρίθηκε από την ισραηλινή Μοσάντ στο Ιράν» δήλωσε η Ιρανική πηγή.

Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει διανείμει φωτογραφίες από την ανάκριση του Χεντμάτι, καθώς και ένα βίντεο στο οποίο παραδέχεται τον ρόλο του σε αυτές τις αποστολές όπλων.

Ωστόσο, η εκπομπή δεν παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με το πότε έγινε η ισραηλινή επιχείρηση.

“Λυπάμαι βαθύτατα που ενεργώ με τον τρόπο αυτό. Ήταν κάτι που έπρεπε να είχα αποφύγει να κάνω και νομίζω ότι είναι σημαντικό να το αποφύγουν όλοι οι συνάδελφοί μου”, είπε ο Χεντμάτι στην Mossad σύμφωνα με όσα είπε στο βίντεο, το οποίο καλύφθηκε και από τον ισραηλινό Τύπο.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Χεντμάτι εξέφρασε τη λύπη του για τις δραστηριότητές του στέλνοντας όπλα σε άλλες χώρες για να χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ και προέτρεψε τους συναδέλφους του να μην πραγματοποιήσουν τέτοιες επιχειρήσεις.

Ο Ιρανός αξιωματούχος φέρεται να πήρε άδεια απο την Μοσάντ να επιστρέψει στο σπίτι του με ασφάλεια.

Βέβαια τι ασφάλεια θα έχει μετά απο την παραδοχή αυτή που έκανε, είναι κάτι το οποίο θα δούμε τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμα: RM-70: Παρουσίαση της ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ για την αναβάθμιση των ΠΕΠ (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα