Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Μέχρι τον Σεπτέμβρη συνεχόμενες ασκήσεις

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Να προλάβει τις οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρεί η Αθήνα, κλείνοντας την περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για τη συγκεκριμένη περιοχή και NAVTEX για ένα τμήμα αυτής για την διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Μέχρι τον Σεπτέμβρη συνεχόμενες ασκήσεις
U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Alexcia Givens

Η ΝΟΤΑΜ έχει διάρκεια από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, το οποίο σημαίνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα βρίσκονται στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας αποτρέποντας πιθανές επιθετικές κινήσεις από πλευράς της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική ΝΟΤΑΜ πέφτει πάνω στην περιοχή της υποτιθέμενης ΑΟΖ που προκύπτει από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπεγράφη το 2019 από την τουρκική κυβέρνηση και την κυβέρνηση Σαράζ της Λιβύης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία η οποία το τελευταίο διάστημα προκαλεί αδιάκοπα τη χώρα μας με παραβιάσεις του εναέριου χώρου, υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, απειλές και επιθέτικές δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους.

Διαβάστε ακόμα: ΥΕΘΑ ΓΙΑ FDI HN (BELHARRA): «Αναβαθμισμένες δυνατότητες αναχαίτισης εχθρικών Κ/Β – ECCM» (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα