«Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματά μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία επαναλαμβάνει με υπομονή το αίτημά της για διάλογο.
«Σας λέμε: ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε. Να μην περάσει από το μυαλό σας η δημιουργία τετελεσμένων χωρίς εμάς, γιατί θα λυπηθείτε», τόνισε ο κ. Ακάρ.
Αναφερόμενος στην Κύπρο, δήλωσε: «Στο Κυπριακό να μην επιχειρήσετε τετελεσμένα. Είμαστε εγγυητές· οι άλλες χώρες, η Ελλάδα και η Αγγλία, θα αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμα, εμείς όμως θα το χρησιμοποιήσουμε. Δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε στους ομογενείς μας εκεί».
Για τις γεωτρήσεις, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία».

