17.4 C
Athens
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΓΝΩΜΗΜια μυστική υπηρεσία (ΕΥΠ) στην επικαιρότητα...

Μια μυστική υπηρεσία (ΕΥΠ) στην επικαιρότητα…

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας απο την Γερμανία για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών...

Βαριές απειλές και αισχρές τοποθετήσεις του Ακάρ κατά της Ελλάδας

Με βαριές απειλές κατά της Ελλάδας ξεκίνησε τις δηλώσεις...

Το Ιπτάμενο Τάνκερ Boeing 767 παρουσιάστηκε στο ΓΕΑ

Συνεχίζει να υπάρχει απο ότι φαίνεται το ενδιαφέρον του...

ΛΙΒΥΗ: «Σφαλιάρα» των ΗΠΑ σε Ερντογάν και Ντμπεϊμπά

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και συγκεκριμένα το State...

Με θλίψη διαβάζουμε τα τελευταία νέα γύρω απο την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) όπου ανάγκασαν και τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε διάγγελμα με αφορμή τις νόμιμες ή μη παρακολουθήσεις της.

Δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε τις πράξεις της ΕΥΠ αλλά θέλουμε να θέσουμε μερικούς προβληματισμούς που ακουμπάνε ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας.

Πριν ξεκινήσουμε να αναπτύσσουμε την γνώμη μας θα πρέπει να ξεκαθαριστούν πρώτα μερικά πράγματα γύρω απο το τι είναι πραγματικά η ΕΥΠ.

Τι είναι η ΕΥΠ;

Η ΕΥΠ είναι η πρώτη ασπίδα της χώρας τόσο εντός όσο και εκτός απο τα σύνορα μας με κύριο καθήκον να προστατεύσει το συμφέρον της πατρίδας και τις ζωές των Ελλήνων στο εξωτερικό με κάθε μέσο, κρύφο ή φανερό.

Όπως κάθε μυστική υπηρεσία στον κόσμο, διαθέτει απόρρητα μέσα και πόρους για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατόν θετικό αποτελέσμα για την χώρα.

Καθήκον της είναι τόσο οι εσωτερικές υποθέσεις όσο και οι εξωτερικές υποθέσεις με πρώτο μέλημα την θωράκιση της χώρας.

Τα προβλήματα

Η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια παρά την μυστικότητα της δράσης της, δυστυχώς έχει έρθει αρκετές φορές στο προσκήνιο, με πολιτικές δυνάμεις να την φοβούνται και συνεχώς να την εγκαλούν να αποκαλύψει απόρρητα στοιχεία.

Προβλήματα τα οποία παραδέχθηκε μέχρι και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του.

Δεν έχει σημασία ποιόν και τι παρακολουθούσε η ΕΥΠ και αν ήταν νόμιμο ή οχι, αυτό που μας θλίβει τουλάχιστον εμάς στο NEMESIS HD είναι ότι μια ΜΥΣΤΙΚΗ υπηρεσία βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο και στην επικαιρότητα σε καιρούς που δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια.

Η δουλεία της ΕΥΠ είναι μυστική, ελάχιστοι πρέπει να γνωρίζουν την δράση της και τα όποια προβλήματα της θα πρέπει κατά την γνώμη μας να λύνονται άμεσα απο τις πολιτικές δυνάμεις χωρίς πολλές φωνές.

Όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες με την ΕΥΠ δεν θα υπήρχαν σε μια σοβαρή χώρα, δυστυχώς η διαφθορά έχει φτάσει παντού και πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας ζητούν αρκετοί να αποδυναμωθεί.

Προσοχή δεν είμαστε εναντίον του να ερευνηθεί απο την δικαιοσύνη αλλά ενάντια στα αιτήματα πλήρους αποκάλυψης της δράσης της και στην σταδιακή αποδυνάμωση της.

Η ΕΥΠ πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι με τα πενιχρά μέσα που έχει σε σχέση με άλλες χώρες παλεύει (ελπίζουμε) για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και δεν υπάρχει χώρος για περισσότερες προστριβές. Η ΕΥΠ κατά την γνώμη μας πρέπει να ενισχυθεί και να ελεγχθεί αλλά απο τους αρμόδιους φορείς και σε καμία περίπτωση να μην θεωρηθεί κομματικό πιόνι.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Έτοιμα τα RAFALE F3R για όποιον θέλει να τα «δοκιμάσει» (nemesishd.gr)

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ