Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μένει στην θέση της η Λίβυα ΥΠΕΞ: Απέτυχε το κόλπο της Τουρκίας

Μένει στην θέση της η Λίβυα ΥΠΕΞ: Απέτυχε το κόλπο της Τουρκίας

0
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ : ΥΠΕΞ

Η κυβέρνηση της Λιβύης απέρριψε την απόφαση του Προεδρικού Συμβουλίου που ήθελε να απομακρύνει απο τα καθηκοντά της την υπουργό Εξωτερικών Najla Al-Mangoush.

Η κυβέρνηση της Λιβύης δήλωσε ότι το προεδρικό συμβούλιο δεν έχει νομική εξουσία να απομακρύνει ή να θέσει σε διαθεσιμότητα οποιονδήποτε υπουργό, και η υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει το έργο της κανονικά μέχρι τις εκλογές.

Μάλιστα, η Λίβυα Υπουργός Εξωτερικών αυτην την στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό και αναμένεται να συμμετάσχει στην διάσκεψη για την Λιβύη στο Παρίσι.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο NEMESISHD.GR σε έκτακτη ενημέρωση μας χθες το βράδυ, το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης έθεσε σε διαθεσιμότητα την υπουργό Εξωτερικών Najla Al-Mangoush εν αναμονή έρευνας για διοικητικές παραβάσεις από την υπουργό.

Το προεδρικό συμβούλιο επικαλέστηκε ατομικιστική προσέγγιση από πλευράς της υπουργού στην εξωτερική πολιτική χωρίς να συμβουλεύται τα μέλη της κυβέρνησης.

Η αποπομπή της Λίβυας ΥΠΕΞ φαίνεται να συνδέεται με την Τουρκία η οποία προσπαθεί να τινάξει στο αέρα την διάσκεψη της Λιβύης καθώς αγνοήθηκαν τα αιτήματα του Ερντογάν, να μην παραστουν η Ελλάδα και η Κύπρος.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς άδεια

Exit mobile version