Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μαζική βοήθεια στην Ελλάδα για τις δασικές πυρκαγιές

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στον απόηχο των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών που εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα, η χώρα λαμβάνει σημαντική βοήθεια από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το Ισραήλ. Μετά την άφιξη πυροσβεστικών μονάδων και αεροσκαφών από την ΕΕ, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Ισραήλ έχουν προχωρήσει επίσης στην αποστολή επιπλέον πυροσβεστικών δυνάμεων για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην μάχη της ενάντια στις φλόγες.

Ο Andrzej Bartkowiak, Διοικητής της Πολωνικής Πυροσβεστικής, ανακοίνωσε μέσω Twitter: «Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε την προσφορά βοήθειας από τους Πολωνούς πυροσβέστες της μονάδας GFFFV. Συνολικά 149 πυροσβέστες και 49 οχήματα θα αποσταλούν για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα Η συγκέντρωση των δυνάμεων θα γίνει στην Κρακοβία την Τετάρτη από όπου θα αναχωρήσουν για τον προορισμό τους».

Ταυτόχρονα, η Ρουμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα προέβη σε επίσημη δήλωση: “Επιπλέον 40 Ρουμάνοι ειδικοί πυροσβέστες με πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνονται προς την Ελλάδα για να υποστηρίξουν τις τοπικές προσπάθειες για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών. Αυτό χρησιμεύει ως εξέχον παράδειγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.”

Εν τω μεταξύ, ο επίσημος λογαριασμός του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Twitter έκανε την εξής ανακοίνωση: «Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε πυροσβεστικά αεροσκάφη από το Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Elad για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί. Η ισραηλινή κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς καταπολεμά τις μαζικές πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία».

Οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές και απώλειες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ζητηθεί διεθνής βοήθεια για ακόμη μια φορά. Με την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συμμάχων της, η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και να περιορίσει τις καταστροφικές συνέπειες τόσο κατά των πολιτών όσο και του οικοσυστήματος της χώρας μας.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα