“ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ” – Ismail Demir για S400

“ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ” – Ismail Demir για S400

Η Άγκυρα σκέφτεται να αγοράσει τη δεύτερη παρτίδα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, παρά την πίεση των ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής των αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας Ismail Demir.

“Η δουλειά μας για τη δεύτερη παρτίδα συστημάτων S-400 συνεχίζεται”, είπε σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV.

Η Τουρκία εργάζεται επίσης για να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της αναπτύσσοντας τα δικά της συστήματα αεροπορικής άμυνας, είπε.

«Φέτος, θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των συστημάτων Sungur και Hisar A+ και συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπτυξη του εγχώριου συστήματος άμυνας Siper.»

Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είχε δηλώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι τα συστήματα αεράμυνας S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία ήταν έτοιμα για ενεργοποίηση.

Η Τουρκία δεν έχει παρατηρήσει τις συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων που επιβληθηκαν για την αγορά S-400, δήλωσε ο Ντεμίρ.

“Δεν έχουμε παρατηρήσει καμία άμεση επίδραση (από τις κυρώσεις των ΗΠΑ). Θα δούμε τις επιπτώσεις του CAATSA (του νόμου καταπολέμησης των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων], αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς συνέπειες και θα περιμένουμε”, επεσήμανε.

Ο Τούρκος Υπουρός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε χαρακτηρίσει εσφαλμένη τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την αγορά των S-400. “Αν πιστεύουν ότι αυτό θα μας αποτρέψει από οποιαδήποτε εθνική μας απόφαση, τότε κάνουν λάθος”, είχε πει.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων στην Προεδρία των τουρκικών Αμυντικών Βιομηχανιών, τον επικεφαλής της, και τρεις άλλους Τούρκους πολίτες στο πλαίσιο του νόμου CAATSA σχετικά με την αγορά ρωσικών πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400.

Share
Translate »