Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΜΑΚΡΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ” Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΜΠΟΡΕΛ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ μετά τη σνάντησή του με τον Ερντογάν στην Τουρκία δήλωσε πως η κατάσταση στα σύνορα με την Ελλάδα είναι απαράδεκτη και ότι δεν πρέπει ο Τούρκος Πρόεδρος να ενθαρρύνει περαιτέρω μετακινήσεις μεταναστών προς τα σύνορα με κράτη της ΕΕ..

Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να καταδικάσει την πολιτική της Τουρκίας, η οποία έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και περιορίστηκε σε προτροπές. 

Ο Μπορέλ, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, περιέγραψε τη συνάντησή τους ως «μακρά και ωφέλιμη».

Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα από την περασμένη Πέμπτη που η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμορφώνεται πλέον προς τη συμφωνία του 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είχε στόχο να σταματήσουν οι ροές της παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα την καταβολή στην Τουρκία αρωγής ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου ο Μπορέλ δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεσμεύσει επείγουσα βοήθεια 170 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία.

Από το ποσό αυτό, 60 εκατ. ευρώ θα αφιερωθούν στη βορειοδυτική Συρία που μαστίζεται από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε ο Μπορέλ στη συνέντευξη που έδωσε στην Άγκυρα αφού συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα