ΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΑΛΙ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Ινδικού Στρατού, από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα του COVID-19, οι παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός από το Πακιστάν πέρα από τα σύνορα έχουν μειωθεί. Αλλά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις διασυνοριακών συγκρούσεων.

Ο Ινδικός Στρατός δήλωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε απρόβλεπτη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός με πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς με ολμοβόλα από το Πακιστάν κατά μήκος της γραμμής ελέγχου (LoC) στην περιοχή Poonch του Τζαμού και του Κασμίρ.

Σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσε ο ινδικός στρατός, η παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός ξεκίνησε από την πακιστανική πλευρά στις 11:20 π.μ. και ο στρατός αντέδρασε.

Μέχρι τώρα, οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί πραγματοποιούνται καθημερινά τις τελευταίες 15 ημέρες κατά μήκος της LoC στο Τζαμού και το Κασμίρ.

«Πολλοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις ανταλλαγές πυρών. Ενώ ο φόβος έχει κολλήσει στο μυαλό των ανθρώπων που ζουν κοντά στη μεθοριακή περιοχή από τότε που σκοτώθηκαν τρεις πολίτες την περασμένη εβδομάδα σε βομβαρδισμούς από το Πακιστάν », δήλωσε αξιωματούχος του Ινδικού Στρατού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, υπήρξαν συνολικά 646 περιστατικά παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός κατά μήκος των διεθνών συνόρων και της LoC μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 23 Φεβρουαρίου φέτος.

Το Κασμίρ είναι το επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ των δύο πυρηνικά οπλισμένων εθνών από την ανεξαρτησία από τη βρετανική κυριαρχία το 1947.

Οι δύο χώρες έχουν διεξάγει από τότε τρεις πόλεμους στην περιοχή, η οποία σήμερα διαιρείται με τη γραμμή ελέγχου (LoC). Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων επιδεινώθηκαν όταν η Ινδία ανακάλεσε το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ τον Αύγουστο του 2019.

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

DEFEA 23: Η πρόταση της EODH για τον εκσυγχρονισμό των Leopard 2A4 (ASPIS-NG)

Σε προηγούμενη ανάλυση μας, είχαμε κάνει μια εκτενή αναφορά...

M113: Το «παπάκι» του Ελληνικού Στρατού

Το M113 είναι ένα Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ...