Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΙΡΑ ΓΙΟΚ: Τεράστια πτώση της Τουρκικής λίρας – Φόβος των επενδυτών ο...

ΛΙΡΑ ΓΙΟΚ: Τεράστια πτώση της Τουρκικής λίρας – Φόβος των επενδυτών ο Ερντογάν

0

Η τουρκική λίρα έπεσε κι άλλο την Τετάρτη, αποδυναμώνοντας μαζί και άλλα νομίσματα αναδυόμενων αγορών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανάλογα με τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών. αναδυόμενων αγορών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανάλογα με τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

Η τουρκική λίρα έχει πέσει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα φέτος λόγω της ανησ υχίας για πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Η δοκιμή των τουρκικών S-400 έχει πολλαπλασιάσει ακόμα τις ανησυχίες των επενδυτών αλλά και η επιμονή του Ερντογάν να κοντράρεται συνεχώς με ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία που έχει μεγάλη οικονομική δύναμη.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ahval, οι μετοχές της Halkbank αυξήθηκαν κατά 3,1 τοις εκατό σε 5,04 λίρες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ορισμένοι έμποροι στοιχηματίζουν σε μια νίκη του Τραμπ.

Η Halkbank θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα σε περίπτωση που οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη κερδίσουν μια υπόθεση εναντίον της εταιρείας. Η Halkbank κατηγορήθηκε στο δικαστήριο του Μανχάταν για συμμετοχή σε σχέδιο αποφυγής κυρώσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Exit mobile version