ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΗΑΕ: Επένδυση 10 δις απο τα Εμιράτα για “σύσφιξη των σχέσεων” με Τουρκία

Photo by Imre Solt

Στην Άγκυρα σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δίνοντας σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ επίσημα τέλος στην εχθρότητα πολλών ετών μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ.

Ο Ερντογάν και ο Σεΐχης Μοχάμεντ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο ή αλλιως και παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο Εμιρατινός διάδοχος του θρόνου, υπέγραψε μια σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών, βάσει των οποίων τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Τουρκίας.

Αρκετές άλλες συμφωνίες που έχουν να κάνουν με το διμερές εμπόριο, την ενέργεια και το περιβάλλον, υπογράφηκαν σήμερα αλλα αυτη η κίνηση το πιο πιθανό είναι να αποτελεί ξεπούλημα του Ερντογάν και ευκαρία για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία τώρα με αυτες τις επενδύσεις κρατάνε την Τουρκία περισσότερο στο χέρι τους ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα με την τουρκική λίρα να έχει κατρακυλήσει.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε οτι η Τουρκία, κατηγορεί επίσημα τα ΗΑΕ για ανάμειξη στο πραξικόπημα του 2016 εναντίον του Ερντογάν και οτι εμπλέκονται ως αντίπαλες δυνάμεις σε Συρία και Λιβύη. Οπότε πριν κρίνουμε την κίνηση ως θετική για την Τουρκία και αρνητική για εμάς, θα πρέπει να δούμε πρώτα τα ανταλλάγματα που έδωσε η Τουρκία στον δίαδοχο και αν ξαφνικά η Τουρκία ξέχασε όλες τις κατηγορίες που είχε ξεστομίσει εναντίον των ΗΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση αυτα τα 10 δις που θα επενδυθούν πολυ πιθανόν σε βάθος δεκαετίας, δεν θα λύσουν τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας αλλα είναι λίγο πολύ σαν να βάζεις τσιρότο σε τραύμα απο πυροβολισμό.

NEMESISHD.GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright © 2014-2021 NEMESISHD. All Rights Reserved

Exit mobile version