Connect with us

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ – Το ολλανδικό κοινοβούλιο τις υπερψήφισε

Published

on

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα ψηφίσματα για την επιβολή ατομικών κυρώσεων εναντίον του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, της συζύγου του Μεχριμπάν Αλιγιεβα, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων για εγκλήματα πολέμου και αγριότητες κατά του Αρτσαχ, έγραψε ο πρεσβευτής της Αρμενίας στην Ολλανδία Τιγκράν Μπαλαγιαν στη σελίδα του στο Twitter.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε επίσης ότι η ΕΕ επέβαλε εμπάργκο κατά της προμήθειας όπλων στην Τουρκία για συμμετοχή στην επίθεση.

Το ψήφισμα που συνέταξε η Sadet Karabulut καλεί το κοινοβούλιο της Ολλανδίας να επιβάλει ατομικές κυρώσεις σε όσους βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία και ευθύνονται για τη βία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Υπό το φως του γεγονότος ότι η βία μεταξύ του θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν επανεμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας ότι η τελευταία απόπειρα βίας ξεκίνησε από το Αζερμπαϊτζάν με την ενθάρρυνση της Τουρκίας, η βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να επιβάλει ατομικές κυρώσεις σε εκείνα τα άτομα στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, τα οποία ευθύνονται για αυτές τις θηριωδίες», αναφέρει το ψήφισμα.

Ένα άλλο ψήφισμα προτρέπει την επιβολή ατομικών κυρώσεων στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και τα μέλη της οικογένειάς του και βασικά άτομα σε σχέση με την επίθεση των Αζέρων και την ανάπτυξη Σύριων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Τουρκία.

«Με βάση το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν και οι Σύριοι τζιχαντιστές που έστειλε η Τουρκία διέπραξαν μεγάλης κλίμακας εγκλήματα πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τις τελευταίες 5 εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Παρατηρητήριο Γενοκτονίας έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει μια απαρατήρητη γενοκτονία, καλούμε την κυβέρνηση να επιδιώξει σε επίπεδο ΕΕ προσωπικές κυρώσεις κατά του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, των μελών της οικογένειάς του και των βασικών υπευθύνων για την επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν και την τουρκική ανάπτυξη Σύριων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», αναφέρει το δεύτερο ψήφισμα.

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΑΖΕΡΙΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ: Στο “Φαράγγι του Θανάτου” – Αρμένικη Ενέδρα – ΑΡΤΣΑΧ

Published

on

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν, στήθηκε ενέδρα σε φαράγγι δίπλα στην πόλη Σούσι με τις αζέρικες δυνάμεις αποτελούμενες από άρματα μάχης και TOMA να περικυκλώνονται και να έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

Το αποτέλεσμα ήταν φονικό για τους Αζέρους καθώς η διαφυγή τους εμποδίστηκε από πυρά του αρμένικου πυροβολικού.

Ελάχιστοι κατάφεραν να ξεφύγουν αφήνοντας πίσω νεκρούς, τραυματίες και δεκάδες διαλυμένα θωρακισμένα οχήματα. Η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

CSTO & ΡΩΣΙΑ για συμμετοχή στην Σύγκρουση του Καραμπάχ

Published

on

Είναι λάθος να μιλάμε για τη χρήση του αμυντικού δυναμικού του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στη διευθέτηση της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται τα αρμενικά ΜΜΕ.

“Η σύγκρουση δεν έφτασε στην περιοχή και η Αρμενία δεν έκανε επίσημο αίτημα. Η CSTO βοηθά τα κράτη μέλη της σε ορισμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει σαφής εξωτερική επιθετικότητα”, δήλωσε ο Πάνκιν σε δημοσιογράφους.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών του Νότιου Καυκάσου ξεκίνησε το 1988, όταν η Αρμενία προέβη σε εδαφικές αξιώσεις κατά του Αζερμπαϊτζάν.

Ως αποτέλεσμα του πολέμου που ακολούθησε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας κατέλαβαν το 20 τοις εκατό του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επτά γύρω περιοχών.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1994 ακολουθήθηκε από ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αζέρικες δυνάμεις κατέλαβαν τις συνοριακές περιοχές – ΑΡΜΕΝΙΑ / ΑΡΤΣΑΧ

Published

on

“Με την απελευθέρωση του οικισμού Angband, εξασφαλίστηκε πλήρης έλεγχος των κρατικών συνόρων του Αζερμπαϊτζάν και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Συγχαίρω τον λαό του Αζερμπαϊτζάν και του Ιράν για αυτήν την ευκαιρία.

Αγάπη στον νικηφόρο στρατό του Αζερμπαϊτζάν!” έγραψε σήμερα στο twitter ο Αζέρος πρόεδρος.

“Η ανακοίνωση της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την υποτιθέμενη εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Αρμενία προς την Γκαμπάλα και το Κανταμίρ είναι μεγάλη ανοησία και κυνικό ψέμα.

Κανένας πύραυλος δεν έχει εκτοξευτεί από το έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας προς το Αζερμπαϊτζάν.” δήλωσε παράλληλα η εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Αρμενίας.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Kάνουμε τα πάντα για την ειρήνη – Ρωσία για Αρτσάχ

Published

on

“Η Ρωσία έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να οδηγήσει την τρέχουσα κατάσταση στην πολιτική και διπλωματική οδό. Εξακολουθούμε να είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να έχει μόνο ειρηνική λύση”, δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Σημείωσε επίσης με λύπη ότι Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεν συμμορφωνόντουσαν με τις συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ

“Δυστυχώς, δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμα ότι εκπληρώνουν
τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί προηγουμένως σχετικά με
την κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικους λογους.
Δυστυχώς, οι πλευρές δεν συμμορφώνονται”, δήλωσε ο Πεσκόφ
σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τουρκου Οκτάι.

“Όσο για τη δέσμευση τρίτων εθνών στις υπάρχουσες μορφές διευθέτησης κρίσεων, αυτό εξαρτάται πλήρως από την πολιτική βούληση των πλευρών της σύγκρουσης.

Υπάρχουν δύο πλευρές στη σύγκρουση, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία. Η εμπλοκή στην επίλυση συγκρούσεων, τη διαμεσολάβηση η συμμετοχή στην επίλυση της συγκρουσής είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών»,
ειπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Στηρίξτε την Αρμενία & Πάρτε την VISA απο τους Αζέρους – Εύα Καϊλή

Published

on

Αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αφαίρεση της Σενγκεν Visa Aζέρων κατόχων διπλωματικών διαβατηρίων, αλλά και κατάργηση της διευκόλυνσης απόκτησης Visa για τους πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, ως συνέπεια της κατάφωρης παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Αρμενίων πολιτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή , ζήτησε να γίνει εκτίμηση των συνεπειών της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν σε επίπεδο ασφαλείας της Ένωσης με ορατό πλέον ενδεχόμενο την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την ΕΕ και πλήρη αναφορά και ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου από την Επιτροπή.

Ακόμα, ζήτησε την έμπρακτη στήριξη προς την Αρμενία, με την εκκίνηση διαλόγου με σκοπό την κατάργηση της έκδοσης θεωρήσεων καρτών VISA ,για τους Αρμένιους πολίτες

«Ο Αλίεφ, διεξάγει έναν ανίερο πόλεμο εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ καταπατώντας τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός του 1994, και αψηφώντας τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για διάλογο.

Η ΕΕ πρέπει να δείξει με αποφασιστικό τρόπο ότι τέτοιες κατάφωρες πολεμικές επιθέσεις στη γειτονιά μας, δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές χωρίς έμπρακτες συνέπειες», δήλωσε η Ευα Καϊλη.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΛΕΕΙ Η ΑΡΜΕΝΙΑ – ΑΡΤΣΑΧ [ΒΙΝΤΕΟ]

Published

on

“Οι συσκευές βιντεοεπιτήρησης του Στρατού Άμυνας του Artsakh κατέγραψαν την ακριβή τοποθεσία και ώρα που ο εχθρός ξεκίνησε μια επίθεση προς την κατεύθυνση των αρμενικών θέσεων τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου, παραβιάζοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που είχε οριστεί για
σήμερα”.

“Έγινε προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την απόσυρση των τραυματισμένων στρατιωτών από το πεδίο της μάχης, μέσω της διαμεσολάβησης του Eρυθρού σταυρού η οποία απορρίφθηκε από το Μπακου. Προφανής λόγος ήταν η προγραμματισμένη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν.” Ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Αρμένικου ΥΠΕΘΑ

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΑΖΕΡΙΚΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΜΑΧΩΝ – ΑΡΤΣΑΧ [ΒΙΝΤΕΟ]

Published

on

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, παραβιάζοντας και πάλι την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν το Αρτσάχ με βαλλιστικούς πυραύλους και βολές πυροβολικού.

Τα αζέρικα χτυπήματα είχαν στόχο αστικούς οικισμούς στις πόλεις Σούσι και Στεπανακέρτ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου άμυνας της Αρμενίας, οι μονάδες του Αρμενικού Στρατού έχουν αναλάβει ανάλογες ενέργειες για την καταστολή των εχθρικών πυρών.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑΧΙΤΣΕΒΑΝ ΑΠΟ ΑΖΕΡΟΥΣ – ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ – ΑΡΜΕΝΙΑ

Published

on

Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρατηρήθηκε σχετική ένταση στη ζώνη σύγκρουσης Artsakh-Azerbaijan. Οι μάχες πυροβολικού συνεχίστηκαν σε ορισμένες περιοχές.

Το πρωί, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν ξανά στα βόρεια, παραβιάζοντας την ανθρωπιστική εκεχειρία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρατηρήθηκε σχετική ένταση στη ζώνη σύγκρουσης Artsakh-Azerbaijan. Οι μάχες πυροβολικού συνεχίστηκαν σε ορισμένες περιοχές.

Το πρωί, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν ξανά στα βόρεια, παραβιάζοντας την ανθρωπιστική εκεχειρία.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ CSTO ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Published

on

Το θέμα της διατήρησης της ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συζητείται ενεργά στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Όπως ανέφερε το Sputnik Belarus, ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Στάνισλαβ Ζας το δήλωσε αυτό σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με το RIA υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σταλούν ειρηνευτικές δυνάμεις του οργανισμού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να σταματήσει η σύγκρουση και να αποφευχθούν οι απώλειες σε άμαχους.

Ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού εξέφρασε την πεποιήθηση του οτι η σύγκρουση θα σταματήσει σε λίγες μερες.

Αύριο, 16 του μήνα σύμφωνα με πληροφορίες θα κανει επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Published

on

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου άμυνας της Αρμενίας οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στοχευσαν και βομβαρδίσαν ένα νοσοκομείο στο Artsakh, όπου πολίτες λαμβάνουν ιατρικη φροντιδα.

“Πρόκειται για παραβίαση της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου” αναφέρει.

“Ο εχθρός συνεχίζει να παραβιάζει την εκεχειρία, στοχεύοντας και πάλι ειρηνικούς οικισμούς και χωριά. Σήμερα, εκτός από το βομβαρδισμό, ο εχθρός χρησιμοποίησε επίσης εναεριους βομβαρδισμούς εναντιον της πόλης του Martakert

Οι μονάδες του αρμενικου στρατού ελαβαν εντολες για να αντιμετωπισουν τον εχθρό.

πρόσθεσε στην δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του Αρμένικου ΥΠΕΘΑ

Continue Reading

Facebook

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΡΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ – “Προσπαθούν να διατηρήσουν τις κυρώσεις εναντίον μας”

«Όπως θα μπορούσατε να ακούσετε από τις ειδήσεις, αυτές τις μέρες οι σχεδιαστές και οι υποστηρικτές της αποτυχημένης πολιτικής της...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

“ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ – Έριξαν με S300 παρέα με τους Αμερικανούς” – ΤΟΥΡΚΙΑ

“Η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις με προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, με πιο πρόσφατη τη δοκιμή του ρωσικού...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ: “Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο μαζί μας”

Η Τουρκία επιβεβαίωσε την Τρίτη την ετοιμότητά της για διάλογο με την Ελλάδα μετά την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ1 ημέρα ago

“ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ” – Απάντηση Αζερμπαϊτζάν στη Γαλλία

Η Γαλλία θα πρέπει να παραχωρήσει τη Μασσαλία στην Αρμενία εάν είναι τόσο πρόθυμη να τους βοηθήσει, δήλωσε την Τρίτη...

ΓΑΛΛΙΑ1 ημέρα ago

ΟΡΓΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: “Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου”

Μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, κατά την οποία μίλησε για μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ F35: Δεν γίνεται να έρθουν μέσα σε έναν χρόνο

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε πολλα sites να κατηγορούν τις ΗΠΑ γιατί δεν μας έδωσαν ΑΜΕΣΑ τα F35. Για να ξεκαθαριστεί,...

ΑΙΓΥΠΤΟΣ1 ημέρα ago

ΜΕΔΟΥΣΑ 10: Συνεκπαίδευση Ελλάδας – Αιγύπτου στο πλαίσιο προετοιμασίας της άσκησης

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», διεξήχθη...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ Η ΜΕΡΚΕΛ: “Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην Τουρκία αν και προκαλεί”

Την έλλειψη προόδου στα ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου,...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Αποχώρησε το Oruc Reis

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής το προσεχές διάστημα,...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Η ΡΩΣΙΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “Είστε αδύναμοι μπροστά μας”

Η δέσμευση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας να μιλήσει με τη Ρωσία μόνο «από θέση ισχύος» θα πέφτει στο κενό όσο...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ UAV: Υπεγράφη η σύμβαση με την Intracom Defense

Ελληνικό θα είναι το νέο Ευρωπαϊκό Drone το  κατάλληλο για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση συνόρων, παρακολούθηση στρατηγικών στόχων και αναγνώριση απειλών. Η...

ΑΙΓΥΠΤΟΣ3 ημέρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΜΕΔΟΥΣΑ”: “Οι Έλληνες κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή”

“Η περιφερειακή συμμαχία μεταξύ Ελλάδας, Ελληνοκυπριακής διοίκησης, Γαλλίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και Αιγύπτου, προσπαθούν για άλλη μια φορά να...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες ago

Η ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: “Επανεκκινούμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα”

Το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο, με όνομα “Το στρατηγικό μέτρο για την άρση των κυρώσεων”, το οποίο σηματοδοτεί την ανανέωση...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες ago

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Κατασκοπευτικό των ΗΠΑ αναχαιτίστηκε από Su-27

Το πλήρωμα ρωσικού μαχητικού εντόπισε ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135 της αεροπορίας των ΗΠΑ και το συνόδευσε πάνω από τη Μαύρη...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες ago

ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΞΕΤΡΥΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΣΗΜΕΙΑ – ΣΥΡΙΑ

Οι συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους πάνω από την κεντρική Συρία, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο τα...

ΓΑΛΛΙΑ3 ημέρες ago

“ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ” – Οργή Ερντογάν κατά “αντι-ισλαμιστών”

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι “οι Τούρκοι πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Ιερουσαλήμ, ακόμα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ημέρες ago

ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ S-500 ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟΙ – Μπορούν να καταρρίψουν δορυφόρο

“Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για την ανάπτυξη του συστήματος αεράμυνας S-500 έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθουν το 2021”ανέφερε...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ημέρες ago

“ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η MOSSAD” – Κατηγορίες Ιράν προς το Ισραήλ

Η ιρανική κυβέρνηση εικάζει ότι η δολοφονία του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την υπηρεσία...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ημέρες ago

“ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ” – Τα χώνει ο Δένδιας στην Ευρωπαϊκή ένωση

«H Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο...

ΑΙΓΥΠΤΟΣ4 ημέρες ago

“ΜΕΔΟΥΣΑ 2020” – ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΗΑΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2020, θα  πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πολυεθνική διακλαδική...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες ago

“ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” – Τουρκικό ξέσπασμα κατά του Ευρωκοινοβουλίου

Η Άγκυρα κατήγγειλε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σχετικά με την Κύπρο και το άνοιγμα των...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες ago

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ – Σφοδρή ανταλλαγή πυρών

Ο διακεκριμένος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Mohsen Fakhrizadeh τραυματίστηκε σε επίθεση έξω από την Τεχεράνη την Παρασκευή και αργότερα πέθανε σε...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες ago

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ

Σε μια απρόσμενη εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,υπερψήφισε με 440 ψήφους υπέρ, 193 κατά και 53 αποχες την επιβολή κυρώσεων στην...

ΔΙΑΣΤΗΜΑ5 ημέρες ago

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – Η Ρωσία σχεδιάζει καινούριο

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμος (ISS) αναμενόταν να λειτουργήσει μέχρι το 2030, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν η λειτουργία του ως...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ5 ημέρες ago

“ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Η Γαλλία απέρριψε το ψήφισμα της Γερουσίας

Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάχ, η οποία ελέγχει τμήμα της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν,...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ημέρες ago

ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Τουλάχιστον 20 θωρακισμένα οχήματα

Μεγάλο κονβόι του τουρκικού στρατού διέσχισε τα σύνορα της Συρίας σε εδάφη που κρατούνται από αντάρτες στην περιοχή Ιντλίμπ, ανέφερε την Πέμπτη...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ6 ημέρες ago

“Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ” – Σταθεροποιείται η κατάσταση – ΠΟΥΤΙΝ

“Η ρωσική ειρηνευτική αποστολή παρακολουθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των αμάχων, συνοδεύει τους πρόσφυγες και το...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ημέρες ago

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία κατασκευάζει δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο μάλιστα θα είναι διαθέσιμο...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ1 εβδομάδα ago

Η Γαλλική γερουσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αρτσάχ

Η Γαλλική Γερουσία ψήφισε 305 προς 1 για την έγκριση ψηφίσματος, το οποίο ζητεί την αναγνώριση της Δημοκρατιας του Αρτσαχ...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Ανακοινώθηκε η αναβάθμιση των Sperwer & συντήρηση Patriot / S300

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ: O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΜΑΣ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις θαλάσσιες αξιώσεις της Ρωσίας «υπερβολικές» και χαρακτήρισε την “παραβιάση” που πραγματοποιησε κατα την...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

“ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΑ” – Κατηγορίες Ερντογάν για Ελλάδα και Γερμανία

Για το περιστατικό με το τουρκικό φορτηγό πλοίο που ελέγχθηκε από του γερμανική φρεγάτα στα πλαίσια της αποστολής “Ειρήνη” τοποθετήθηκε...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους”

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας απέρριψε την Τρίτη τις κατηγορίες της Τουρκίας για έρευνα γερμανικής φρεγάτας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο...

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ1 εβδομάδα ago

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ : “Δεν θα κάνετε δικό σας παρατηρητήριο”

Διαφωνίες έχουν προκύψει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με τουρκικά σχέδια για άνοιγμα ξεχωριστού παρατηρητηρίου στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ανώνυμη πηγή...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Διπλωματικό επεισόδιο

Ένα αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στάθηκε αφορμή να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο το πρωί της Τρίτης, όταν η Ρωσία...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΟΒΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδοθούν οι προκηρύξεις των ενόπλων δυνάμεων ώστε στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600...

FAKE NEWS1 εβδομάδα ago

ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ F35 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ( ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ΔΕΙΤΕ...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ: “Θα μας αποζημιώσετε για τον έλεγχο του πλοίου”

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε αργά τη Δευτέρα τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Δηλώσεις Ακαρ για ΗΠΑ

“Επιθυμούμε να συνεργαστούμε στενά με τους ομολόγους μας στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ακάρ σε συνέντευξη στο Διεθνές...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Πλοίο του ΠΝ πέρασε το Βόσπορο χωρίς Τουρκική σημαία

Να ενοχλήθηκαν φαίνεται οι Τούρκοι όταν σήμερα, πλοίο του ΠΝ πέρασε από τα Δαρδανέλια χωρίς να σηκώσει την τουρκική σημαία...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Την Κυριακή, η γερμανική φρεγάτα “Αμβούργο” που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή “Ειρήνη”, σταμάτησε για έλεγχο ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο 200...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΣΕΡΒΙΚΑ MLRS ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ : Μεγάλη άσκηση του LNA – ΛΙΒΥΗ

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), που ελέγχει την ανατολική Λιβύη, παρουσίασε ένα νοτιοαφρικανικό G5 ολμοβόλο 155 mm και σέρβικα...

ΓΑΛΛΙΑ1 εβδομάδα ago

ΙΣΧΥΡΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Δεν θα σας βοηθήσουμε σε τίποτα

Η Γαλλία αποφάσισε να μην βοηθήσει το Πακιστάν να αναβαθμίσει τον στόλο από μαχητικά αεροσκάφη Mirage που διατηρεί, το σύστημα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: “Έχουμε φιλικές και καλές σχέσεις με την Τουρκία”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του έχει «καλές και φιλικές» σχέσεις με την Τουρκία και ότι...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ: Η Ελλάδα “καταδίκασε” άλλη μια Τουρκική NAVTEX

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα παράνομη NAVTEX, με την οποία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών...

Advertisement

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020