Αρχική ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Άριστες οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου & Αιγύπτου

ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Άριστες οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου & Αιγύπτου

0
ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Άριστες οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου & Αιγύπτου - NEMESISHD.GR

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοινώνει οτι: “Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας – Αιγύπτου, ομάδα αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Καταδρομών, μετέβηκε στο Κάιρο για να συμμετέχει σε προκεχωρημένη εκπαίδευση, σε περιβάλλον αεροθαλάμου, το οποίο προσομοιάζει της συνθήκες άλματος ελεύθερης πτώσης.

Η συμμετοχή των αλεξιπτωτιστών μας στη συγκεκριμένη εκπαίδευση, πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που παρέχει, συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ελευθέρας πτώσης.

Επιπλέον, η πραγματοποίηση  εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.” καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ.

Κύπρος και Αίγυπτος τα τελευταία χρόνια εχουν αυξήσει κατακόρυφα την συνεργασία τους τοσο σε στρατιωτικά ζητήματα όσο και στην γεωπολιτική σκακιέρα της Μεσογείου με την Κύπρο να έχει ήδη υπογράψει ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Exit mobile version