Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Κροατική κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά 12 RAFALE

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Κροατία, η κροατική κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά 12 μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων RAFALE από τη γαλλική Dassault Aviation.

Η αγορά των 12 μαχητικών αεροσκαφών RAFALE έχει συνολικό κόστος περίπου 1 δις ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε πέντε δόσεις από το 2022 έως το 2026. Η αγορά θα ολοκληρωθεί με την αγορά δέκα μονοθέσιων μαχητικών και δύο διθέσιων μαχητικών για εκπαιδευτικούς λόγους, σύμφωνα με την κυβερνητική συνεδρίαση της Τετάρτης κατά την οποία εγκρίθηκε η αγορά των μαχητικών.

Η συμφωνία επετεύχθη κατά την επίσκεψη Μακρόν στην Κροατία, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Μακρόν, ο Κροάτης υπουργός Άμυνας Mario Banozic και η Γαλλίδα ομόλογός του Florence Parly υπέγραψαν αμυντική συμφωνία το πρωί της Πέμπτης, η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αγορά όπλων στην ιστορία της χώρας από την ανεξαρτησία της.

“Είμαι ευτυχής, εξ ονόματος της Dassault Aviation και των εταίρων της, που συνάπτω μια σχέση εμπιστοσύνης με την Κροατία, μια ευρωπαϊκή χώρα, και που γράφω μια νέα σελίδα για τα Rafale, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα δώσει στην Κροατική Πολεμική Αεροπορία πλήρη ικανοποίηση, συμβάλλοντας ενεργά στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της Κροατίας,  είπε ο Έρικ Τράπιερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation μετά την τελετή υπογραφής.

Ο αντιπρόεδρος της Κροατικής κυβέρνησης Ζόραν Μπανόζιτς δήλωσε την Τετάρτη ότι τα 12 RAFALE είναι μαχητικά που συμμορφώνονται πλήρως με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και ότι θα είναι “επαρκή για την Κροατία για 30 χρόνια ή ακομα περισσότερο”.

NEMESISHD.GR

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα