Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ | Αντίποινα από την Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι δύο στελέγχη των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Χαλέπι της Συρίας.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο 34χρονος Τζιχάτ Σαχίν και ο 27χρονος Φατίχ Ντογκάν σκοτώθηκαν στη ζώνη Ασπίδας του Ευφράτη στη γραμμή Μαρέα-Αζάζ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε tweet την Κυριακή, κατηγόρησε το κουρδικό YPG ότι πραγματοποίησε την εν λόγω επίθεση με κατευθυνόμενους πυραύλους από τη γειτονική περιοχή Ταλ Ριφάατ, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το Συριακό Παρατηρητηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι τα οχήματα των τουρκικών δυνάμεων χτυπήθηκαν με κατευθυνόμενο πύραυλο από τις αποκαλούμενες “Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν”.

Σε απάντηση, ο Τουρκικός Στρατός και οι τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία εκτόξευσαν 50 βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες στα χωριά Μαρ’ενάζ και Αλκαμίγια στην περιοχή του Αφρίν, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του YPG.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα